zaterdag, mei 4, 2024
HomePremier LeagueHavertz scoort twee keer in drie minuten: Burnley valt uit elkaar na...

Havertz scoort twee keer in drie minuten: Burnley valt uit elkaar na de pauze

Chelsea FC heeft een voorsprong genomen in de race om Champions League-plaatsen. The Blues hadden het aanvankelijk moeilijk tegen Burnley FC, maar na de pauze werd het nog erger.

Chelsea coach Thomas Tuchel maakte een goede rotatie na de 3-2 overwinning op Luton Town in de FA Cup tijdens de week, door zes nieuwkomers in te brengen in Chalobah, Thiago Silva, James, Kanté, Pulisic en Havertz. Onder andere Werner en Lukaku moesten als tegenprestatie plaatsnemen op de bank.

Weghorst en McNeil missen voorsprong voor Burnley

In hun eerste Premier League wedstrijd sinds de pensionering van Roman Abramovich, hadden de Blues het aanvankelijk moeilijk. De thuisploeg zette de achterlinie van Chelsea al vroeg onder druk. Lennon (8e) en McNeil (12e) zorgden voor de eerste aanvallen.

De gevaarlijkste kans voor Chelsea werd gemist door James, wiens schot net werd geblokt (15e). Voor de rest domineerden de Blues de wedstrijd, maar het was vooral de thuisploeg die het strafschopgebied creëerde: Weghorst miste ternauwernood de voorsprong toen zijn schot van enkele meters afstand werd geblokt door Thiago Silva, die vlak voor de lijn stond (17.). Even later kreeg McNeil een vrije doortocht na een gebrekkige vuistredding van Mendy, maar schoot van dichtbij over het doel (30.).

Drie doelpunten in acht minuten: Chelsea voert het vuur op na de pauze

De wedstrijd ging de rust in met een doelpuntloos gelijkspel, maar dat zou snel veranderen: James opende de score in de tweede periode met een fraaie treffer, eerst omspeelde hij McNeil aan de rechterkant en vervolgens volleerde hij vanuit een scherpe hoek in de verre hoek (47e). Kort daarna scoorde Havertz een brace: binnen drie minuten scoorde de aanvaller eerst met het hoofd (52.) en daarna van dichtbij (55.).

Pulisic maakte de score een kwartier later compleet toen Tarkowski een ernstige fout maakte en een voorzet recht voor de voeten van de Chelsea-aanvaller afbuigde. De voormalige Dortmund-man had vervolgens geen moeite om Burnley-doelman Pope te passeren (69e).

Chelsea controleerde het spel en hield de bal circulerend in de eigen gelederen. Er was niet veel aan de gang, maar Burnley toonde geen aanvallende veerkracht nadat het vier doelpunten tegen kreeg in 25 minuten.

De thuisploeg moet punten verzamelen tegen degradatie tegen andere concurrenten. De volgende kans is aanstaande zaterdag (16.00 uur) bij Brentford FC. Chelsea FC daarentegen, dat aanstaande donderdag (20.30 uur) Norwich City ontvangt, zou verder kunnen komen in de race om de plaatsen voor de Champions League.