maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueVroege corners, late tegenaanvallen: Arsenal maakt het duidelijk in slow motion

Vroege corners, late tegenaanvallen: Arsenal maakt het duidelijk in slow motion

Na drie competitiewedstrijden zonder overwinning is Arsenal FC teruggekeerd met een 5-0 treble tegen Crystal Palace. De matchwinner was een centrale verdediger

Hoewel de Eagles maar één van hun vorige elf competitiewedstrijden hadden gewonnen, begonnen ze in het Emirates als de meer aanvallende ploeg. Maar hun voorwaartse momentum duurde maar een paar minuten. Arsenal kreeg de overhand door een geduldige balcirculatie en vanaf dat moment was de thuisploeg de baas.

Gabriel Jesus, die wat slordig speelde, stuurde de bal al vroeg in de wedstrijd de wolken in (7e), maar even later knikte zijn naamgenoot Gabriel een corner binnen met een opmerkelijke luchtverdediging – de voorsprong na elf minuten.

Raya moet Palace uitnodigen

The Gunners creëerden veel gevaar uit set-pieces, en Lerma scoorde in de 14e minuut bijna een eigen doelpunt uit zo’n rustbal – aluminium. Arsenal werd daarentegen zelden gevaarlijk uit de kluts, maar dat was ook nauwelijks nodig, want de verdediging hield stand. Palace kwam niet verder dan ongevaarlijke afstandschoten.

AFC-doelman Raya moest de bezoekers uitnodigen met een wilde misplaatste pass, maar kon daarna het gevaarlijke schot van Lerma van 22 meter onschadelijk maken en zijn fout goedmaken. Even later blokkeerden zijn voorhoedespelers Gabriel opnieuw uit de volgende corner – 2:0 (37′). De 3:0 via Trossard, eenmaal uit het spel gecreëerd, werd voorkomen door de attente Guehi op zijn eigen vijf (45.+2).

Na rust hield Arsenal de druk erop. Trossard kreeg een vroege kans om de score te openen, maar raakte de bal niet goed na een voorzet van Gabriel Jesus vanaf de strafschopstip (50′). Negen minuten later deed de Belg het beter na een tegenaanval op initiatief van Raya, door Clyne slim te omspelen en met ijskoude precisie af te ronden.

Met een 3-0 achterstand moest Palace opnieuw zijn heil zoeken in het offensief. Eze kreeg nog een kans uit een vrije trap (64′). Maar dit keer bleef Arsenal zo actief dat de bezoekers niet de nodige structuur konden brengen in hun zeldzame speldenprikjes

Martinelli twee keer zonder antwoord

Saka (afstandschot, 75′) en co. verzuimden lange tijd om het nog duidelijker te maken, maar leken daar ook niet bijzonder op gebrand. Pas in de blessuretijd scoorde Joker Martinelli een bliksemdubbel op de tegenaanval (90.+4, 90.+5), wat de Braziliaan, die uit vorm is, goed had moeten doen. Een comeback van de bezoekers zat er nooit in

Na drie competitiewedstrijden zonder overwinning is Arsenal weer terug in de race om het kampioenschap met een onbetwiste treble in eigen huis. Voor Palace komen de degradatieplaatsen weer dichterbij.