zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie AVoorlopige beslissing in de titelrace? Juve glijdt ook uit tegen Udine

Voorlopige beslissing in de titelrace? Juve glijdt ook uit tegen Udine

Na het verlies van de topper bij Inter Milaan heeft Juventus Turijn thuis ook een uitglijder gemaakt tegen Udinese Calcio. In de 1-0 nederlaag misten ze ideeën voorin en maakten ze een cruciale faux pas achterin

Met het 1:1 gelijkspel tegen Empoli en vooral het 0:1 gelijkspel bij Inter Milaan had Juventus onlangs een zware terugslag in de titelrace. Tegen kelderploeg Udinese was het de bedoeling om de wonden te likken en het zelfvertrouwen op te krikken – maar toen veranderde alles.

De Turijnse coach Massimiliano Allegri moest het stellen zonder de geblesseerden Vlahovic en Kean en Danilo, die geschorst was vanwege een gele kaart. Er waren vier wijzigingen ten opzichte van Inter: Alex Sandro, Weah, Chiesa en Milik speelden in plaats van Danilo, Vlahovic, Yildiz en Kostic.

Juve kwam al snel op voorsprong op het veld, maar had het nog steeds erg moeilijk tegen een ploeg op de zestiende plaats op de ranglijst die, na vijf wedstrijden zonder overwinning op rij, vanaf het begin stagneerde en nauwelijks naar voren durfde te komen. Het idee van de bezoekers was simpel: houd de boel achterin dicht en hoop op fouten voorin.

Alex Sandro’s kostbare faux pas

En het werkte: In de 25e minuut gaf Samardzic een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant voor het doel, waar Alex Sandro een kapitale blunder maakte en de bal bijna op Giannetti legde. De verdediger bedankte en schoot de bal binnen voor een totaal onverwachte 1:0 voorsprong

In reactie op de achterstand voerde Juve de druk op, maar het creëerde nauwelijks overtuigende doelkansen. De thuisploeg speelde te statisch en vond nauwelijks gaten. Pas kort voor rust baarde Milik opzien met een kopbal, maar de in Düsseldorf geboren doelman Okoye van Udine redde (42′).

Na rust was het hetzelfde beeld: Juve had enorm veel balbezit, maar wist er weinig mee te doen en liep zich herhaaldelijk vast in de hechte defensie van de bezoekers. Milik had pech toen zijn doelpunt om er 1:1 van te maken werd afgekeurd omdat de bal net de doellijn was gepasseerd na een eerdere corner van Chiesa (59′).

Hoe dichterbij het laatste fluitsignaal kwam, hoe hectischer het werd. Udine bevond zich in een defensieve strijd, Juve in een test van geduld. Allegri bracht Yildiz, Nicolussi Cavuglia en Illing-Junior in – zonder resultaat. Juve bleef spelen zonder pit en werd uiteindelijk met 1-0 verslagen. Het was ook hun eerste thuisnederlaag van het seizoen

De nederlaag betekent dat de ploeg uit Turijn, die zaterdag (18.00 uur) tegen Hellas Verona speelt, nu een vol punt achter staat op koploper Inter – en de Milanese ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. Udine pakte daarentegen een belangrijke drie punten tegen degradatie en staat nu drie punten boven de onheilspellende streep en kan nu met nieuw vertrouwen beginnen aan de confrontatie met Cagliari op zondag (15.00 uur)