vrijdag, april 19, 2024
HomeBasketballVierde overwinning in de vierde wedstrijd: Bonn blijft bovenaan staan

Vierde overwinning in de vierde wedstrijd: Bonn blijft bovenaan staan

De Telekom Baskets Bonn blijven ongeslagen op speeldag 5 en BBL-leiders. rathiopharm Ulm en de Niners Chemnitz wisten eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen te boeken. Heidelberg versloeg Oldenburg in overtime.

Bonn won zaterdag tegen BG Göttingen met 94:85 (48:35). Göttingen leed zijn tweede nederlaag en bezet momenteel de laatste play-off plaats op de achtste plaats. De beste scorer in Bonn was Jeremy Morgan met 23 punten. De Noor Harald Frey (22) scoorde het meest voor Göttingen.

De competitieleiders maakten vanaf het begin duidelijk wie de leiding had en legden in het eerste kwart de basis voor de overwinning. De gasten konden het nooit inhalen. In het tweede kwart leidde Bonn bij vlagen met 18 punten. Göttingen wist de twee laatste kwarten gelijk te houden zonder gevaarlijk te worden voor de Baskets.

Ulm won tegen medi Bayreuth met 88:73 (42:48). De beste scorer voor de Zwaben was point guard Yago Mateus met 19 punten. Ahmed Hill (13 punten) scoorde het meest voor Bayreuth. Terwijl de eerste periode gelijk opging, namen de gasten daarna het initiatief en leidden bij rust. In het derde kwart speelden de gastheren dwingender en draaiden de wedstrijd om. In het laatste kwart hadden de gasten geen kans en verdienden ze te verliezen.

In de oostelijke derby hield Chemnitz de overhand tegen Syntainics MBC met 98:89 (46:49). Shyron Ely redde bijna de 102:94 (84:84,26:40) overwinning van Heidelberg op het favoriete Oldenburg met het laatste fluitsignaal in overtime, waarin de outsiders toen duidelijk de overhand hadden tegen de Nedersaksen.