zondag, mei 5, 2024
HomeFootballVier uitzwaaiers na laatste fluitsignaal: Porto houdt Sporting op afstand

Vier uitzwaaiers na laatste fluitsignaal: Porto houdt Sporting op afstand

FC Porto en Sporting Lissabon hebben vrijdagavond een snel duel in de top van de Portugese competitie uitgevochten. In het proces kwamen de leiders terug van een 2-0 achterstand, maar opereerden ook in overtime gedurende iets minder dan een helft. Vier spelers kregen ook een rode kaart na het laatste fluitsignaal.
De achtervolgers uit Lissabon kwamen het beste uit de startblokken en namen een vroege voorsprong na een doelpunt van Paulinho. Na een voorzet kon de aanvaller de bal betrekkelijk ongehinderd in het net leggen (8e). Dat het op dat moment nog geen 1:0 voor Porto was, was mede te danken aan doelman Adan, die in de eerste minuut de eerste grote kans van de bezoekers verijdelde. In de daaropvolgende minuten zagen de toeschouwers een snelle en intense wedstrijd in de race om het kampioenschap in de Portugese competitie. Na een prachtige assist van Sarabia breidde Sporting de voorsprong zelfs uit via een doelpunt van Nuno Santos (34e), voordat Porto vrij snel een passend antwoord vond met een afstandstreffer van Fabio Viera – de gelijkmaker van de koploper (38e).

Coates ziet geel – Porto maakt laat gelijk

De tweede helft begon in stijl voor Porto, niet door de gelijkmaker, maar door de gele kaart van Coates voor een tactische overtreding als laatste man, ook al was het contact minimaal (49e). In de minderheid sloot de blauw-wit geklede thuisploeg Sporting af in het eigen strafschopgebied en creëerde de ene kans na de andere: Een kwartier na de hervatting had Zaidu een droomgoal, maar hij miste de bal tegen het aluminium en de gelijkmaker. De Iraniër deed het vervolgens beter bij het begin van de slotperiode met een krachtige kopbal in de rechterhoek uit een voorzet van links (78e minuut).

Pesten bestraft met vier rode kaarten

Bij de laatste actie liepen de gemoederen weer hoog op: Pepe werd op vijf meter van het doel bij een tackle van Joao Palhinha op de rebound van de lat op het hoofd geraakt, maar het fluitsignaal voor de penalty bleef uit. Een controversiële beslissing, omdat de voet van de verdediger op hoofdhoogte was en hij Pepe een blessure toebracht. De stemming sloeg pas kort na het laatste fluitsignaal om toen alle begeleiders en spelers plotseling het veld op renden en, naast Pepe zelf, ook Marchesin, Palhinha en Tabata de rode kaart kregen voor mishandeling.

Sporting Lissabon speelt dinsdag om 21.00 uur thuis tegen Manchester City in de Champions League. Porto ontvangt Lazio Roma in de Europa League op donderdag om 21.00 uur.