donderdag, april 25, 2024
HomeLigue 190.+3! Mbappé laat PSG laat juichen tegen Rennes

90.+3! Mbappé laat PSG laat juichen tegen Rennes

Rennes gaf PSG lange tijd een geweldige strijd – en liet toen een keer te veel ruimte. Mbappé strafte dat af door Parijs naar een 1-0 overwinning te schieten.

Post! Pech voor Mbappé

Een voorsprong voor de underdog zou in het begin niet onverdiend zijn geweest. PSG had het moeilijk in het eerste half uur. De thuisploeg had meer balbezit, maar moest tot de 35e minuut wachten voor Mbappé de eerste gevaarlijke afronding voor het doel van de bezoekers produceerde. De leiders kwamen vlak voor rust beter voor de dag en namen bijna de leiding, maar het schot van Mbappé belandde in de 40e minuut op de paal.

Mbappés slaat toe net voor het einde

De bezoekers begonnen weer beter aan de tweede periode, Santamario’s veeleisende directe schot ging over (46e). PSG had nauwelijks aanvallende ideeën, als er al iets was, was het Mbappé die miste na een pass van Draxler (63e). Twee minuten later scoorde de Fransman, maar hij stond net buitenspel toen Messi passeerde – pech voor PSG. Verder was er niet veel te beleven bij de gastheren, die meer balbezit bleven houden. Rennes verdedigde lange tijd kranig – en liet dan vlak voor het einde te veel ruimte: Messi vond Mbappé, die in de derde minuut van de rust de winnende scoorde.

Toch was het een beetje te weinig van Parijs in het algemeen. De ploeg van Maurizio Pochettino zal dinsdag beter voor de dag moeten komen als het in de eerste ronde van de laatste 16 van de Champions League aantreedt tegen Real Madrid.