donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaVallecano pakte een punt in Bernabeu

Vallecano pakte een punt in Bernabeu

Carlo Ancelotti voerde vier wijzigingen door ten opzichte van de 2-1 overwinning in de Clasico in Barcelona: Fran Garcia, Camavinga, Modric en Joselu begonnen in plaats van Mendy, Cuameni, Kroos en Rodrigo.

Bellingham en Dimitrijevski in beeld

Ondanks dat Fede Valverde de Witten al vroeg bijna op voorsprong zette, maar één op één werd afgekeurd door Rayo’s attente doelman Dimitrijevski (6), begon de wedstrijd onwennig voor Real. Aan de ene kant hielpen een paar losse ballen Vallecano al vroeg aan een paar penalty’s, en aan de andere kant beleefden de toeschouwers in het Santiago Bernabeu een angstig moment in de 10e minuut: Bellingham viel onhandig op zijn linkerschouder nadat hij de bal met zijn borst speelde terwijl hij viel, en moest enkele minuten worden behandeld met een pijnlijk gezicht voordat hij verder kon.

Naarmate de eerste helft vorderde, voerde de ploeg van Ancelotti de druk op. Eerst trof Joselu het doel niet met een kopbal (26′) – en daarna lukte het in de slotfase voor rust niet om te scoren nadat Vinicius Junior met een krachtig schot Dimitrijevski over had gestuurd (39′). Kort daarna stond Bellingham opnieuw in voetballend opzicht in het middelpunt van de belangstelling toen hij zichzelf na een klutssituatie elegant in schietpositie bracht – en het doel maar net miste (43′).

De verdediging van Vallecano hield stand tot het einde

Na rust werd het eindelijk een wedstrijd met één doelpunt, hoewel Rayo nog steeds goed stond, in ieder geval in het centrum van de verdediging. Vinicius Júnior verzuimde bijna voor te zetten na een pass van Modric (48′). En zo ging het maar door: Joselu kopte net over de lat (55′), en daarna werd een vermeend doelpunt van Vinicius Junior terecht geannuleerd omdat Joselu buitenspel stond (66′).

Joker Rodrigo miste ternauwernood in de slotfase (71) en Moomin kon een schot van Bellingham alleen met zijn schouder blokkeren (73). In een emotionele maar voetballend onaantrekkelijke slotfase ontbrak het de witten aan een laatste trap om zuivere doelkansen te creëren tegen een hartstochtelijk verdedigend Rayo-team – en dus namen de underdogs, nu al negen keer op rij ongeslagen, een punt mee uit de Madrileense wijk Vallecas.

Real gaat verder met nog twee thuiswedstrijden – eerst in de Champions League op woensdag (21.00 uur) tegen Sporting Braga en daarna op zaterdag (21.00 uur) in La Liga tegen Valencia FC. In de laatste wedstrijd zullen de Witten het zonder Rüdiger moeten doen, die kort voor het einde van de wedstrijd tegen Rayo zijn 5e gele kaart van het seizoen pakte. Vallecano ontvangt zaterdag (14.00 uur) verrassend koploper FC Girona.