zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballThuram, Bulka, Dante: fouten van Nice bezorgen PSG een plaats in de...

Thuram, Bulka, Dante: fouten van Nice bezorgen PSG een plaats in de halve finales van de beker

Paris Saint-Germain heeft zijn droom van een treble in leven gehouden: De bezoekers hielpen hun doel echter een handje met drie individuele fouten in hun 3-1 thuisoverwinning op Nice in de kwartfinales van de Coupe de France.

Na het 1:1 gelijkspel tegen Reims had PSG een reactie nodig. Ze hadden het nodig om hun droom van een treble levend te houden. In de kwartfinale van de Coupe de France vertrouwde Luis Enrique vanaf het begin op Dembelé achter Goncalo Ramos en Mbappé. En het aanvalstrio stond vanaf het begin van de wedstrijd in het middelpunt van de belangstelling: na vijf minuten deed Dembelé voormalig Gladbach-speler Dante oud lijken, maar Goncalo Ramos kopte nipt over rechts.

Nog voor het einde van het eerste kwartier stonden de favorieten met 1-0 voor, nadat Thuram een verschrikkelijke fout maakte in zijn eigen strafschopgebied. Na een een-tweetje met Fabian tikte Mbappé de bal uiteindelijk over de lijn (14e). Tien minuten later had het 2-0 moeten staan, maar Goncalo Ramos schoot over na een mooie assist van Zaire-Emery

Nizza keeper raakt volledig de weg kwijt

In de 33e minuut werd het alsnog 2:0, want dit keer had Bulka een black-out: De doelman van Nice ontving de bal niet in het strafschopgebied en was vervolgens de weg kwijt – Dembelé legde af op Fabian.

Zijn allereerste Coupe de France-doelpunt gaf de thuisploeg echter niet het vertrouwen dat ze zochten. In plaats daarvan profiteerde Laborde van het schot van ex-Münchenaar Hernandez langs ploeggenoot Vitinha om er 2-1 van te maken (37′). De thuisploeg zag er tot aan de rust onzeker uit – en was niet in staat om het beeld te veranderen na de wissel

Lotomba mist een enorme dubbele kans

In de 55e minuut kwam rechtsback Lotomba alleen voor Donnarumma te staan, maar hij slaagde er eerst niet in om de Italiaan met een geweldige reflex te verslaan en schoot vervolgens langs de linkerpaal. PSG scoorde vervolgens uit het niets – omdat de tegenstander opnieuw een handje hielp: na een korte corner verlengde de 40-jarige Dante ongelukkig naar de tweede paal, waar Lucas Beraldo van dichtbij kon binnenknikken (60′).

PSG zette in het laatste half uur alleen nog maar het minimale in, maar het ontbrak Nice aan sprankelende ideeën. Daardoor is Paris door naar de halve finale van de Franse beker, waar begin april Stade Rennes wacht. Olympique Lyon en tweede divisionist Valenciennes staan tegenover elkaar in de andere halve finale

Voor PSG staat zondag eerst een uitwedstrijd bij Montpellier op het programma (20.45 uur), terwijl Nice een dag eerder naar Lens reist (21.00 uur).