zondag, mei 12, 2024
HomeBasketballThuisdebacle voor de kampioenen: Ulm lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen...

Thuisdebacle voor de kampioenen: Ulm lijdt eerste nederlaag van het seizoen tegen Ludwigsburg

De MHP Riesen Ludwigsburg hebben verrassend hun eerste nederlaag van het seizoen toegebracht aan kampioen ratiopharm Ulm in de Basketball Bundesliga. De ploeg van coach Josh King won zaterdag met 99:70 (39:35) van de titelverdediger na een overtuigende eindspurt. Ulm blijft in de kopgroep met een record van 4-1 overwinningen. Ludwigsburg (2-2) staat in de middenmoot.

De titelverdedigers staan nu in de stand gelijk met Niners Chemnitz, EWE Baskets Oldenburg en het gepromoveerde Rasta Vechta, die allemaal ook een 4-1 record hebben. Chemnitz zette hun zegereeks voort tegen hekkensluiter Syntainics MBC uit Weißenfels, de Saksen wonnen met 74-65 (31-33), hun vierde succes op rij. Vechta won 97:90 (79:79, 38:37) na overtime tegen Basketball Löwen Braunschweig.

In het verdere verloop van de 5e speeldag kunnen de topploegen Bayern München en Alba Berlijn (beide 3:1) ook op gelijke hoogte komen met de kopgroep.

Ulm zakt in het vierde kwart volledig in

De kampioenen uit Ulm begonnen beter aan de wedstrijd en leidden na tien minuten met 20:14, maar de gasten kwamen steeds beter in de wedstrijd en stonden bij rust al vier punten voor. De Giants bleven superieur na de wisseling van de ends en breidden hun voorsprong uit naar 65:56 aan het einde van het derde kwart. Uiteindelijk zorgde een briljant laatste kwart (34:14) van Ludwigsburg voor een thuisdebacle voor Ulm.

In het laatste kwart stortten de kampioenen volledig in en lieten hun tegenstanders een 15:0 run toe. L.J. Figueroa was de beste scorer van Ulm met 16 punten, Silas Melson scoorde er 20 voor Ludwigsburg.

Voor Ulm was het niet de eerste pijnlijke nederlaag tegen Ludwigsburg in het recente verleden. De Giants wonnen zes van de afgelopen zeven duels, in de BBL halve finales van 2020 en ook in de kwartfinales van 2022 liet Ulm het afweten tegen de buren.

ratiopharm Ulm – MHP Riesen Ludwigsburg 70:99 (35:39)

Beste scorers voor Ulm: Figueroa (16 punten), de Paula (14), Nunez (11)
Beste scorers voor Ludwigsburg: Melson (20), Buie (17), Graves (13), Lewis (10), Childs (10)