zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie AThiaw krijgt rood, Locatelli-goal is genoeg: Juve verdrijft Milan van de eerste...

Thiaw krijgt rood, Locatelli-goal is genoeg: Juve verdrijft Milan van de eerste plaats

Juventus Turijn heeft de topper tegen AC Milan gewonnen. Na de rode kaart van Malik Thiaw misten de Rossoneri de middelen om Juve te kraken. Een afgeketst schot van Manuel Locatelli was genoeg voor de Oude Dame om binnen een punt van de Milanezen te komen.

Voor de Rossoneri was het zaak om hun plaats aan de top van de ranglijst te verdedigen tegen stadsrivalen Inter, die met 3-0 achterstonden bij FC Torino. Juventus kon met een overwinning nog dichter bij het Milanese duo komen.

De gastheren, die al hun laatste vier competitiewedstrijden wonnen, misten belangrijke steunpilaren met Maignan (rood) en Theo (geel) geschorst.

Juve verdedigt compact – Thiaw krijgt rood

De Oude Dame uit Torino liet de thuisploeg vanaf het begin in balbezit en verdedigde compact vanuit een 5-3-2. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar de poging van Weah strandde op de borst van ploeggenoot McKennie (7e). Als de Rossoneri aanvallend gevaarlijk waren, was dat steeds via Rafael Leao, die zijn tegenstander keer op keer uitdaagde met zijn snelheidsvoordeel. Dit was ook de beste kans van de thuisploeg van de hele eerste helft, maar Giroud slaagde er niet in Szczesny (15e) te verslaan na een voorzet van Leao.

Locatelli’s schot in het net

Na de pauze veranderde er aanvankelijk niets, ondanks dat Juve in de minderheid was. Milan bleef de ploeg met meer van het spel – maar nog steeds zonder enig gevaar voor het doel van de tegenstander. De bezoekers uit Turijn lieten zich niet uit hun reserve lokken en gaven hun compacte blok niet op. Een afgeketst schot van afstand van Locatelli was genoeg voor de Oude Dame om de leiding te nemen (63e). Een paar minuten lang leek het alsof Juve een beetje de wind in de rug had gekregen door het doelpunt, want ze lieten zowel de bal als de Milan-spelers af en toe lopen, maar zonder de duidelijke aspiraties te hebben om voor het tweede doelpunt te gaan.

Maar dat hoefden ze ook niet, want Milan had aanvallend gewoon te weinig middelen. Rafael Leao was ook geen factor meer in de tweede helft. In blessuretijd behoedde Milan-doelman Mirante zijn ploeg voor een tweede doelpunt toen hij eerst een afstandschot van Cambiaso en daarna het vervolg van Vlahovic redde (90.+1). Uiteindelijk won Juve de topper, die uiteindelijk gespeend was van kansen. De zege brengt de bezoekers tot op één punt van Milan, dat ondertussen de leiding in het klassement moet afstaan aan stadsrivalen Inter.