zaterdag, juli 27, 2024
HomeFootball"Stefan heeft ons gered": Ortega Moreno klaarwakker direct na invallen

“Stefan heeft ons gered”: Ortega Moreno klaarwakker direct na invallen

Erling Haaland en Stefan Ortega Moreno waren de matchwinnaars in de overwinning van Man City op Spurs. Beiden werden overladen met lof door hun teamgenoten

In de 86e minuut van de wedstrijd verloor Manuel Akanji de bal en gaf Spurs een grote kans. Heung-Min Son brak door en rende alleen richting het doel van Man City. Stefan Ortega Moreno stond sinds de 69e minuut in het doel. De 31-jarige had al twee reddingen gemaakt tegen Dejan Kulusevski en was ook onoverwinnelijk tegen de aanvoerder van Tottenham. Ortega Moreno kwam uit zijn doel, bleef lang stilstaan op de penaltystip en stak toen snel zijn rechterbeen uit om de gelijkmaker te voorkomen

En dat terwijl Ortega Moreno niet lang had om warm te lopen. In de 62e minuut botste Spurs-verdediger Romero tegen Ederson op en kreeg een gele kaart voor zijn overtreding. De City-doelman moest lang worden behandeld, maar probeerde het opnieuw en was kort daarna niet blij met zijn wissel. Terwijl Ederson bleef mopperen op de bank, was zijn vervanger meteen bij de les

Akanji’s dank en Rodri’s lof

Tot grote opluchting van Akanji: “Ik ben direct na de wedstrijd naar hem toe gegaan en heb hem bedankt. Veel dank aan Stefan voor het vasthouden van de bal.” En ook Rodri wist wie hij moest bedanken op de Sky-microfoon na de wedstrijd, die de Sky Blues heel dicht bij hun vierde titel op rij bracht: “Stefan heeft ons gered, hij was gewoon ongelooflijk.” Pep Guardiola deed ook mee: “Stefan Ortega Moreno heeft ons gered, anders was Arsenal nu Premier League-kampioen.”

Rodri benadrukte “alle spelers die erin kwamen”. Jeremy Doku speelde ook een beslissende rol in de 2-0 overwinning. De vleugelspeler was samen met Ortega Morena gewisseld omdat Kevin De Bruyne eraf moest na een trap op de achillespees naast Ederson, tegen wie Romero was opgelopen. Vlak voor het einde nam Doku de penalty, die Haaland veilig omzette voor de eindstand

Haaland maakt het verschil

De Noor kwam ook voor in Rodri’s lofzang: “Ik denk dat we de beste spits ter wereld hebben. Hij maakte vandaag het verschil. Het team had twee doelpunten nodig.” En Haaland, die voor zijn doelpunten nauwelijks in actie was gekomen, vooral in de eerste helft, leverde.

Daardoor zijn de Skyblues net op tijd op de eerste plaats beland voor de seizoensfinale op zondag. De regerend kampioenen hebben twee punten voorsprong op Arsenal in de aanloop naar hun laatste wedstrijd thuis tegen West Ham.