zaterdag, juli 27, 2024
HomeLa LigaBellingham opent de score: Real blijft in de flow

Bellingham opent de score: Real blijft in de flow

Real Madrid heeft zijn negende competitiewedstrijd op rij gewonnen. In de 5-0 overwinning op Deportivo Alaves zetten de witten in de eerste helft de toon voor de overwinning

In het weekend gaf Carlo Ancelotti bijna zijn hele basisopstelling rust tijdens de 4-0 zege op Granada – en de reserves begonnen meteen te promoveren. Op dinsdag mocht een zeer groot deel van de vaste selectie weer in actie komen. Geen wonder, aangezien de witten ook in de flow moeten blijven voor de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund op 1 juni. En dat is precies wat ze deden tegen Alaves.

Bellingham zette de Whites al in de tiende minuut op voorsprong: de Engelsman tilde de bal met de binnenkant van zijn schoen in de verre hoek. Was dat opzettelijk of was het meer een pass op Carvajal? Het maakte de thuisploeg niet uit, want het stond 1-0. De landskampioen had alles onder controle en vergrootte de voorsprong via Vinicius Junior, die alleen zijn voet uit de kom hoefde te houden na een scherpe pass van Camavinga (27′).

Het was een eenzijdige wedstrijd waarin de Blancos voor rust zelfs het derde doelpunt toevoegden. Fede Valverde haalde vanaf de rechterkant van het strafschopgebied krachtig uit, Alaves-doelman Owono stond er nog maar kon het doelpunt niet voorkomen (45.+1).

Vinicius Junior scoort de brace – Arda Güler scoort

Het laatste doelpunt werd gemaakt door Arda Güler, die er 5:0 van maakte met zijn vierde doelpunt van het seizoen (81′). Real vierde zo hun negende competitiezege op rij. De witten vervolgen hun campagne zondag met een bezoek aan Villarreal. Een week later staan ze thuis tegenover Real Betis, voordat ze op 1 juni op Wembley tegen BVB strijden om de trofee