zaterdag, mei 18, 2024
HomeEsportsStand-up 'Obrun2002' is nieuwe eSerie A kampioen

Stand-up ‘Obrun2002’ is nieuwe eSerie A kampioen

Met vechtlust en groot moreel heeft Francesco ‘Obrun2002’ Tagliafierro woensdag de eSerie A 2022 titel voor Torino FC veiliggesteld

Tegenslagen effenden het pad voor de Italiaanse FIFA 22-titel. ‘Obrun2002’ stond na de eerste wedstrijd tegen Francesco ‘Hartixel’ Ricci in de kwartfinales van het ‘Final Eight’-toernooi al met 2-0 achter. De koploper van de Eredivisie A maakte in de tweede leg gelijk en scoorde het beslissende doelpunt in de 117e minuut van de extra tijd.

Obrun2002′ hield het drama in de halve finale: Simone ‘Figu7rinho’ Figura eiste alles van Tagliafierro, na een 2:2 en een 1:1 moest de FC Torino-man opnieuw over de 120 minuten gaan. Deze keer maakte hij het duidelijker door met nog drie doelpunten de weg vrij te maken naar de grote finale om de titel in de eSerie A in 2022.

‘Obrun2002’ volgt op betrouwbare wijze

In het shirt van Venice FC wachtte de iets meer gevierde Karim ‘Karimisbak’ Rmaiti, die in de eerste ronde op een 1-0 voorsprong kwam dankzij een doelpunt in de 78e minuut. Maar ‘Obrun2002’ hield ook in de tweede leg zijn zenuwen in bedwang en bracht de stand al na een kwartier gelijk op 1-1.

Tagliafierro kon het resultaat echter niet ombuigen, in plaats daarvan nam ‘Karimisbak’ weer de leiding (40e) – om kort voor het fluitsignaal voor de rust (45e) weer de gelijkmaker tegen te krijgen. Oplettende toeschouwers zullen het patroon echter hebben herkend: Rmaiti kwam beter uit de pauze en zette zichzelf weer op voorsprong (51e).

Grote krachtmeting vanaf elf meter

Deze keer had ‘Obrun2002’ wat tijd nodig om zich te herpakken – meer dan 30 minuten in de wedstrijd leek ‘Karimisbak’ de winnaar. Uiteindelijk redde de inwoner van Turijn zich echter voor de derde extra tijd van het ‘Final Eight’-toernooi (82e), dat ondanks verschillende goede mogelijkheden doelpuntloos bleef. De eindstrijd moest worden beslist in een strafschoppenserie.

En ook daar had Tagliafierro duidelijk de druk nodig van eerst achter te staan: De allereerste poging werd gepareerd door Rmaiti, de vertegenwoordiger van Venetië liet echter drie strafschoppen op rij vallen. Maar omdat ‘Obrun2002′ ook veilig bleef na zijn misser in de opener, werd de spanning gehandhaafd en opgevoerd.

Karimisbak’ miste zijn vierde strafschop om 4-3 voor te komen – Obrun2002′ maakte gelijk met zijn tegenstander na deze faux pas. Tagliafierro nam voor de eerste keer in de finale de leiding met de volgende strafschop, Rmaiti zag er nu nerveus uit en miste niet alleen zijn vijfde poging maar ook het kampioenschap.

15.000 euro dankzij comebackkwaliteit

Terwijl ‘Karimisbak’ onmiddellijk diep in zijn stoel wegzakte, barstte de vreugde ongeremd los bij ‘Obrun2002’. De Italiaanse eNational had alle kansen getrotseerd en zijn geconcentreerde comeback kwaliteiten getoond – hij werd beloond met een prijzengeld van 15.000 euro naast de eSerie A trofee.