zaterdag, mei 4, 2024
HomeBasketballEerst 14:0, dan 0:14: Inhaalrace van Alba gaat door tegen Ulm

Eerst 14:0, dan 0:14: Inhaalrace van Alba gaat door tegen Ulm

De enige wedstrijd van de Basketball Bundesliga op Goede Vrijdag vond plaats op het Ostbahnhof in Berlijn: kampioen Alba versloeg Ulm in het achtervolgingsduel dankzij een prestatieverhoging na de pauze.

Alba Berlin zet zijn inhaalrace in de basketbal Bundesliga voort. De hoofdstedelijke club won op Goede Vrijdag voor 7077 toeschouwers een goedmaakwedstrijd tegen ratiopharm Ulm met 78:73 (43:42). Alba klimt dus naar de derde plaats, maar heeft nog steeds minder wedstrijden gespeeld dan de concurrentie. Beste scorers voor de gastheren waren Maodo Lo met 15 en Malte Delow met 12 punten.

Even begin – Alba’s 14-0 run na de pauze

De wedstrijd begon zeer gelijkmatig, beide teams vonden meteen hun werpritme. In het midden van het eerste kwart kon Alba langzaam afstand nemen dankzij een goede verdediging. De Berlijners maakten het voor Ulm steeds moeilijker om goede werpposities te vinden. Aan het begin van de tweede periode ging Alba op een 14:0 run en kon voor de eerste keer na 14 minuten (40:20) naar 20 punten uitlopen.

Ulmer time-out – Alba’s 0:14 run

Ulm nam de time-out – en plots werkte niets meer voor de gastheren. De Berlijners liepen uit naar 0:14, terwijl ze zelf tot aan de pauze slechts drie punten behaalden.

Meteen na de wisseling van de einden nam Ulm voor de eerste keer de leiding (45:43). Maar de Duitse kampioenen antwoordden onmiddellijk en namen opnieuw de leiding in een directe tegenaanval. De wedstrijd bleef hard bevochten, ook omdat de gasten nooit opgaven. Maar Alba slaagde erin de voorsprong te behouden en vierde hun vierde overwinning op rij.