dinsdag, april 30, 2024
HomeNBASchröder leidt Nets naar overwinning op de Pistons

Schröder leidt Nets naar overwinning op de Pistons

Met geen kans op een play-off ticket, draaien de Brooklyn Nets de warmte op in de NBA – mede dankzij wereldkampioen Dennis Schröder.

Dankzij een goed gespierde Schröder hebben de Brooklyn Nets een 113-103 overwinning geboekt op de Detroit Pistons. De vijfde overwinning uit de laatste zeven wedstrijden, met geen kans op de play-offs in het oosten, draaiden de Nets plotseling de verwarming hoger.

Mede dankzij Schröder, die opnieuw een sterke prestatie leverde tegen de Pistons. Hij scoorde 24 punten in zijn bijna 36 minuten speeltijd. Alleen Cam Thomas stond langer op het veld (39 minuten) en scoorde meer punten (32). Schröder droeg echter zes assists bij aan de overwinning tegen het zwakste team van de NBA, meer dan elke andere Nets-speler.

De Pistons begonnen beter en leidden met 35:23 na de eerste periode en 57:46 bij de pauze. Brooklyn gaf 13 turnovers toe in deze periode, die Detroit uitbuitte om in totaal 19 punten te scoren. De Nets werden daarna sterker in de tweede periode, maar het duurde tot het laatste kwart voordat ze de overwinning veiligstelden. Pas 2:54 voor de laatste zoemer zette Schröder Brooklyn op een 104:103 voorsprong met een jumper. The Nets breidden daarna hun voorsprong uit en lieten zich de overwinning niet meer afpakken

Lakers hopen zich rechtstreeks te plaatsen – Nuggets winnen

In de Western Conference kunnen de Los Angeles Lakers nog steeds hopen op directe kwalificatie voor de play-offs na de Cleveland Cavaliers met 116:97 te hebben verslagen. De Lakers, met als beste scorers D’Angelo Russell (28 punten) en superster LeBron James (24), staan achtste in het Westen en hebben slechts één overwinning achterstand op de zesde plaats die nodig is voor de knock-outronde. De ploegen op de zevende tot en met de tiende plaats spelen nog voor twee tickets in het play-in toernooi.

De Denver Nuggets zijn nog steeds de beste ploeg in het Westen. De regerend kampioenen versloegen de Atlanta Hawks met 142:110. Met 54 overwinningen en 24 nederlagen blijven de Nuggets de eerste plaats in de Western Conference bezetten, hoewel de Minnesota Timberwolves al 53 overwinningen in één wedstrijd hebben. De topploeg in de competitie zijn echter de Boston Celtics, die bovenaan staan in het oosten met 61 overwinningen en slechts 16 nederlagen.