vrijdag, mei 3, 2024
HomePremier LeagueRaya faalt gedecideerd: ManCity heeft geen moeite tegen Brentford

Raya faalt gedecideerd: ManCity heeft geen moeite tegen Brentford

Manchester City zet zijn ongeslagen reeks in de Premier League voort. Tegen het gepromoveerde FC Brentford hadden de huidige kampioenen de touwtjes steeds in handen.

Vanaf de aftrap ontstond het verwachte beeld: Brentford vormde een 5-3-2 diep in hun eigen strafschopgebied, terwijl ManCity hun gebruikelijke combinatiespel speelde. The Citizens, ongeslagen in de competitie sinds oktober 2021, hadden lange tijd moeite om gevaarlijke kansen te creëren onder de constante druk. Keer op keer vlogen de voorzetten het strafschopgebied van de Bees binnen, terwijl Christian Eriksen nog niet in de ploeg zat.

Het duurde 33 minuten voordat City voor het eerst echt gevaarlijk op doel schoot, maar Sterlings schot van een paar meter afstand ging rakelings over. Laporte schoot vervolgens van 13 meter net naast de rechterpaal (35), maar het was Mahrez die uiteindelijk na 40 minuten de leiding nam: de Algerijn zette een strafschop om nadat Rasmussen een onhandige overtreding op Sterling had begaan in het strafschopgebied.

Sterling faalt, De Bruyne is blij

Na de herstart deden de Citizens het iets rustiger aan, maar waren nog steeds dominant. Alleen Joao Cancelo was aanvankelijk gevaarlijk – eerst met een lang schot (50e), daarna na een mooie dribbel (55e). City kon niets anders verzinnen, Brentford had verdedigend zelden problemen. Maar ook aanvallend lukte de Bees niets – en toen ging doelman Raya in de fout: De Spanjaard speelde de bal in de voet van Sterling, maar besliste de één-tegen-één aanvankelijk in zijn voordeel. De rebound kwam echter bij De Bruyne terecht, die op rechts nauwkeurig scoorde – de 14e goal van de Belg in zijn laatste 13 wedstrijden tegen een gepromoveerd team.

De Skyblues controleerden de 2-0 voorsprong in de slotfase om hun 19e overwinning in de competitie veilig te stellen. Zaterdag (18.30 uur) staan de regerend Engelse kampioenen tegenover de volgende gepromoveerde ploeg, Gündogan & Co. moeten naar Norwich.