donderdag, mei 2, 2024
HomeSerie APedro scoort laat, Fabian nog later: Napoli wint in laatste seconde bij...

Pedro scoort laat, Fabian nog later: Napoli wint in laatste seconde bij Lazio

Napoli klimt naar de top van de Serie A dankzij een 2-1 zege op Lazio Roma. Een doelpunt van Fabian in de laatste seconde besliste het duel in het voordeel van Napoli na een late gelijkmaker.

Napoli-coach Luciano Spalletti bracht twee wijzigingen aan in zijn startopstelling ten opzichte van de 4-2 nederlaag tegen FC Barcelona, die ook uitschakeling uit de Europa League had betekend, met Elmas en Meret eruit en Politano en vaste doelman Ospina aan de aftrap.

Lazio mist de leiding verschillende keren

De openingsfase in het Olimpico ging duidelijk naar de Romeinen: keer op keer joegen ze de bezoekers hoog op en lokten ze fouten in het opbouwspel uit. Dit was een probleem voor Napoli dat in de wedstrijd tegen Barcelona al tot gevaarlijke taferelen had geleid. De Laziali wisten ook te profiteren van deze balwinst en kregen in de eerste minuten van de wedstrijd twee grote kansen via Luis Alberto (6e) en Immobile (9e), die beiden misten. Kort daarna miste Felipe Anderson de volgende kans (13e), voordat Immobile’s tweede schot op het dak van het Napoli doel achter Ospina belandde (21e).

Insigne scoort vanuit het niets en buitenspel

Fabian countert Pedro’s droom goal

In de slotfase van de wedstrijd waren de twee teams in een open uitwisseling, terwijl ze aandrongen op een beslissing of een gelijkmaker. Politano had eerst de 2:0 op zijn voet en slaagde er niet in Strakosha te verslaan (80.), voordat Ospina amper twee minuten later een sterke poging van Pedro aan de andere kant uit de gevel viste.

Een duel dat kort daarna naar de Spanjaard zou gaan, die in de 88e minuut met een fantastische volley de late gelijkmaker scoorde. Deze vermeende eindstand mocht echter niet lang duren: met nog minder dan tien seconden blessuretijd op de klok zette de Spanjaard aan de andere kant, Fabian Ruiz, een definitieve eindstand op en schoot Napoli naar een uitzege en naar de kop van de ranglijst (90.+4).

Lazio heeft zaterdag (20.45 uur) de volgende kans om te scoren bij Cagliari Calcio. De volgende dag wacht Napoli op hetzelfde tijdstip de volgende topwedstrijd: AC Milan, tweede op de ranglijst, bezoekt de huidige competitieleider aan de voet van de Vesuvius.