zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballPechvogel Trippier: Chelsea schakelt Newcastle uit op strafschoppen

Pechvogel Trippier: Chelsea schakelt Newcastle uit op strafschoppen

Chelsea FC is door naar de halve finale van de League Cup. The Blues boekten een dramatische strafschopzege op Newcastle tijdens het debuut van ex-Leipziger Nkunku. Trippier was de pechvogel

Minder dan een maand geleden liep Chelsea in de Premier League tegen een 4-1 nederlaag aan bij Newcastle United. The Blues waren uit op revanche in de kwartfinales van de League Cup – en de Londenaren kregen hun revanche. Mauricio Pochettino bracht slechts één wijziging aan na de 2-0 overwinning op Sheffield Wednesday in de competitie, met Fernandez in plaats van Mudryk. De Argentijn moest echter na 32 minuten van het veld en werd vervangen door Broja.

Op dat moment stonden de Magpies al met 1-0 voor, toen Wilson profiteerde van verschillende fouten van Chelsea. Hij werd in de eerste plaats opgesteld door Cowill, Thiago Silva gaf alleen dekking en Badiashile struikelde uiteindelijk over zijn eigen voeten. Wilson bedankte hem en maakte het af om de leiding te nemen (16′).

The Blues vielen daarna bij vlagen furieus aan, terwijl Newcastle diep verdedigde en nauwelijks iets toeliet. Nadat Gallagher na zeven minuten alleen de lat had geraakt, was het alleen Sterling die voor dreiging zorgde in het restant van de eerste helft. Eerst schoot de Engelsman de bal op rechts net naast (28′), waarna Guimaraes een schot van de linksbuiten voor de doellijn blokkeerde (29′).

Mudryk profiteert van fout Trippier

Ook na de hervatting had Chelsea pech met de afwerking. Opnieuw was het Sterling die Dubravka niet wist te verslaan. Kort daarvoor schoot Jackson uit een draai nipt naast (56′, 57′). Het waren echter lange tijd de enige kansen voor de Blues, want de verdediging van de Magpies hield stand.

Zelfs na de introductie van Nkunku, die na zijn knieblessure zijn competitiedebuut maakte voor Chelsea, miste de thuisploeg de laatste vonk. Maar CFC ging kort voor het einde meedogenloos op jacht naar de gelijkmaker: invaller Trippier legde de bal na een onnauwkeurige voorzet terug op Dubravka, grappenmaker Mudryk stapte in en scoorde in de tweede minuut van de rust

The Blues vervolgen hun Premier League-campagne zondag (14.00 uur) met een uitwedstrijd bij Wolverhampton. Newcastle moet zaterdag (16.00 uur) al aan de bak tegen het gepromoveerde Luton Town.