zaterdag, mei 18, 2024
HomeBasketballVerrassing voor het feest: Alba verslaat Barcelona

Verrassing voor het feest: Alba verslaat Barcelona

Na drie moeilijke uitwedstrijden wordt Alba Berlijn nu vooral thuis uitgedaagd – en zorgde dinsdag voor een verrassing tegen Barcelona

De Berlijners hadden niet echt een kans – maar dat is precies wat ze dinsdagavond deden tegen Barcelona. De Albatrossen, onder leiding van wereldkampioen Johannes Thiemann, versloegen verrassend tweede en tweevoudig kampioen FC Barcelona met 74:70 (38:41) en vierden zo een verrassende overwinning in de kelder. De overwinning betekent dat Alba nu onderaan staat in de hoogste afdeling.

De ploeg van de Spaanse hoofdcoach Israel Gonzalez kende een zwakke start tegen Barça, met een 7:19 achterstand in het begin – en velen dachten misschien dat ze weer niet zouden winnen. Maar dat was deze keer niet het geval. Het Berlijnse team krabbelde weer op en begon aan een inhaalrace. Alba schitterde met haar controle over de wedstrijd, vooral na rust

Berlijn verbeterd na rust

De lichaamstaal van Berlijn was veel beter, terwijl het Catalaanse sterrenensemble steeds vaker in de problemen kwam. De Duitse club produceerde een 9:0 run aan het begin van het derde kwart om plotseling 47:44 voor te staan en stond zelfs 13 punten voor (70:57) met nog iets minder dan vijf minuten te gaan. Barcelona kwam daarna nog een keer dichtbij, maar kon het tij niet meer keren. Thiemann eindigde met twaalf punten en zeven rebounds voor 10.592 toeschouwers, maar de topscorer van Berlijn was Matt Thomas met 13 punten.

Met slechts drie overwinningen uit 15 wedstrijden heeft Berlijn nog steeds vrijwel geen kans om de play-offs te bereiken. Dat zit er momenteel echter niet in, maar de wedstrijd van aanstaande vrijdag (20.15 uur) tegen Fenerbahce, de topclub van Istanbul, wel.

Alba Berlijn – FC Barcelona 74:70 (38:41)

Beste scorers Alba Berlin: Thomas (13), Thiemann (12), Procida (11), Brown (10), Wetzell (10)
FC Barcelona: Laprovittola (15)
Toeschouwers: 10592