donderdag, mei 16, 2024
HomeMotorsportsPech voor Glock bij stockcarrace met Massa: Waarom hij niet eens startte

Pech voor Glock bij stockcarrace met Massa: Waarom hij niet eens startte

Waarom Timo Glock niet eens naast Felipe Massa startte bij de stockcarrace in Interlagos en waarom ze beiden positief terugkijken

Hoeveel pech kun je hebben? Na een teleurstellend DTM-seizoen 2021 was Timo Glock ook de pechvogel bij de start van de Braziliaanse Stockcar Pro Series. De BMW-fabriekscoureur, die 14 jaar na de dramatische Formule 1-titelstrijd in Interlagos inging op de emotionele uitnodiging van Felipe Massa en hem als teampartner ondersteunde, kwam niet eens aan racen toe.

De reden: in de eerste race die Massa betwistte, viel de 19 Chevrolet Cruze op het Autodromo Carlos Pace uit door een technisch defect. “De aandrijfas brak en ik kon niet verder,” zei Massa. “Ik heb nog geprobeerd om de auto te pitten om Timo de kans te geven om te rijden, maar ik heb het niet gehaald. “

Dus de bolide kon niet op tijd gerepareerd worden, en daarom mocht Glock niet eens racen. Bijzonder bitter: “In mijn races hadden we vanaf de eerste rij kunnen starten vanwege de inverted grid”, wijst Glock op ‘Instagram’ dat de top 10 is geïnverteerd voor de tweede start.

De winnaar van het weekend, waarin de vaste stockcarrijders elk een gastrijder mochten uitnodigen om de tweede race te betwisten, was titelverdediger Gabriel Casagrande, die de eerste race won. Zijn teamgenoot Gabriel Robe eindigde als vierde in de tweede race.

Ex-Formule 1-coureur Ricardo Zonta eindigde als vijfde in de eerste race, BMW-fabrieksrijder en ex-DTM-coureur Augusto Farfus behaalde in de tweede race zelfs een podiumplaats met een derde plaats. Het liep echter niet volgens plan voor ex-Formule 1-coureur Rubens Barrichello, die in de eerste race met pensioen ging vanwege een defect. In de tweede race was de auto weer rijklaar, maar zijn zoon Edoardo ging ook met pensioen na wat contact.