zondag, mei 5, 2024
HomePremier LeaguePalmer's penalty is genoeg: Chelsea wint West-Londense derby

Palmer’s penalty is genoeg: Chelsea wint West-Londense derby

Chelsea FC herstelde zich van de slechte prestaties van de week en boekte een verdiende overwinning in de derby tegen Fulham. Wederom was een penalty van Cole Palmer genoeg om de overwinning veilig te stellen

De baas van Chelsea, Maurizio Pochettino, bracht geen grote wijzigingen aan in zijn basiself ondanks de schandalige 1-0 nederlaag in de eerste helft van de halve finale van de League Cup bij Middlesbrough FC, met Broja in plaats van Madueke.

Ondanks de weinige wijzigingen was de lichaamstaal van de Blues compleet anders dan die van dinsdag. Een vroege start, hoge pressing – de Cottagers hadden veel moeite met het spel van de Blues in het eerste kwartier.

Fulham-coach Marco Silva, die met de Cottagers ook het eerste deel van de halve finale van de League Cup met 2-1 verloor bij Liverpool FC, wisselde drie keer: Tete, aanvoerder Cairney en Wilson kwamen in het eerste elftal voor Castagne, Reed en de Cordova-Reid.

Vooral Tete had zijn handen vol aan Sterling, maar werkte goed mee – en dus werd Chelsea uiteindelijk vooral tegengehouden voor het strafschopgebied. Broja’s kopbal na ruim 20 minuten was de eerste echt betere aanval op het doel van Bernd Leno (21e).

Wilson faalt om Petrovic te verslaan – Palmer neemt de leiding

De Duitser hoefde echter niet in te grijpen en zo begonnen de Cottagers geleidelijk aan naar voren te komen. Wilson kreeg de beste kans, maar werd afgekeurd door Petrovic (28′).

Het leek erop dat het duel doelpuntloos de rust in zou gaan, maar in de blessuretijd zette Palmer Sterling op briljante wijze in stelling, die werd neergehaald door Diop. Palmer nam de strafschop met gemak (45.+4) – zijn vijfde doelpunt in vijf pogingen vanaf de stip dit seizoen.

Het doelpunt gaf de Blues vertrouwen na de herstart en ze kwamen met hernieuwde kracht uit de kleedkamer. Verdedigend had CFC weinig problemen met de bezoekers, die lange periodes erg ongevaarlijk waren. Lange tijd gebeurde er weinig in het strafschopgebied, maar toen Jimenez profiteerde van een slippertje van Colwill maar de bal niet goed raakte, was de slotfase bijna begonnen (74′).

Gallagher raakt de paal – derde Blues-overwinning op rij

De verdediging van Chelsea was niet altijd even solide, maar ze waren slim op de juiste momenten en pakten een waarschuwing toen dat nodig was. Aan de andere kant miste Gallagher, die de paal raakte, de laatste kans (83′). Geen van beide ploegen werd nog echt gevaarlijk, dus de Blues hielden stand voor een nipte overwinning in een weinig spectaculaire derby.

Chelsea’s derde competitiezege op rij brengt ze dichter bij de internationale plaatsen en haalt Manchester United voorlopig zelfs in. The Cottagers stagneren op het lagere middenveld

De tweede helft van de halve finale van de League Cup is iets meer dan een week weg voor beide teams. Op 23 januari (21.00 uur) zal Chelsea FC thuis tegen Middlesbrough proberen om een achterstand van één doelpunt om te buigen, terwijl Fulham een dag later thuis tegen Liverpool hetzelfde zal proberen.