dinsdag, mei 14, 2024
HomeBasketballOverwinning in Lyon: Bayern houdt play-offs stevig in zicht

Overwinning in Lyon: Bayern houdt play-offs stevig in zicht

In de Euroleague werden de twee Duitse ploegen dinsdag aan de tand gevoeld. Alba Berlin verloor bij Maccabi Electra Tel Aviv. Het basketbalteam van FC Bayern heeft na een zege in Lyon nog steeds het vizier gericht op de play-offs.

Alba Berlin blijft wachten op hun eerste overwinning na de twee weken durende Corona pauze. Dinsdagavond verloren de Berlijners met 78-87 (39-47) van de Israëlische kampioen Maccabi Tel Aviv in een Euroleague make-up wedstrijd, ondanks een geweldige strijd. Het was de vierde nederlaag op rij en de 14e nederlaag in de 20e wedstrijd van de eredivisie. De beste Berlijnse scorers waren Maodo Lo met 18 punten en Luke Sikma met twaalf.

Bayern wint in Lyon

FC Bayern mag nog hopen op een kwartfinale in de Euroleague. In een goedmaakwedstrijd van de 18e speeldag wonnen de vijfvoudig Duitse kampioenen dinsdagavond met 77-68 (45-29) bij de Franse kampioenen Villeurbanne en staan op de tiende plaats met een record van 10:11 overwinningen, vlak achter Anadolu Efes Istanbul (10:10) op de achtste plaats. De beste acht ploegen plaatsen zich na 34 wedstrijden voor de knock-outronde.

Bayern was lange tijd de duidelijk betere ploeg. Na tien minuten stond de ploeg van de Italiaanse coach Andrea Trinchieri vier punten voor, voor 2000 toeschouwers. Vijf minuten later was het al 33:20. Bij de pauze liep de ploeg uit de Bundesliga uit naar 45:29.

Derde overwinning in de laatste vier wedstrijden

Na de wisseling van kant bleef München weinig problemen houden tegen de Fransen. Met 61:42 na het derde kwart was de wedstrijd eigenlijk al beslist in het voordeel van de Zuid-Duitsers. Hoewel de gastheren de score in de slotperiode nog konden verkleinen, kon Trinchieri’s ploeg de derde Euroleague-overwinning uit de afgelopen vier wedstrijden niet meer ontzegd worden. Augustine Rubit was de beste Bayern-prof met 17 punten en tien rebounds.

Vrijdag (20.30 uur/Magentasport) gaat de ploeg uit München in de hoogste divisie verder in het Duitse duel met Alba Berlin.

Maccabi Tel Aviv – Alba Berlin 87:78 (47:39)

Topscorers voor Tel Aviv: Wilbekin (18), Williams (16), Reynolds (14), Zizic (14), Taylor (11)
Beste Werpers voor Berlijn: Lo (18), Sikma (12), Zoosman (10)