HomeTennisOtte in kwartfinales bij grasbaantoernooi in Halle

Otte in kwartfinales bij grasbaantoernooi in Halle

Na het bereiken van de kwartfinales bij het grasbaantoernooi in het Westfaalse Halle schreeuwde Oscar Otte zijn vreugde en opluchting

uit.
Het is geweldig dat ik door ben”, zei de 28-jarige tennisprof uit Keulen na zijn 4-6, 6-0, 7-6 (7-3) overwinning op de Georgiër Nikolos Bassilashvili bij de laatste 16. Otte’s tweede matchpoint na 1:56 uur maakte zijn vooruitgang perfect. Dit betekent dat ten minste één Duitser de kwartfinales heeft bereikt op het ATP-evenement, waaraan 2,275 miljoen euro is toegekend.

Bij afwezigheid van de geblesseerde Alexander Zverev, rust de hoop op Otte. “Je kunt het al zien. Je wilt toch niet de laatste Duitser zijn die hier wordt uitgeschakeld,” zei de Duitse nummer twee. “Ik kan het nog niet echt geloven. Ik geniet nu even van de overwinning.” Otte staat vrijdag in de halve finales tegenover Karen Khachanov. De Rus versloeg Laslo Djere van Servië met 7-6 (7-4), 6-4

Weak Otte start

Otte kende een zwakke start in de OWL Arena en stond een snelle pauze toe. De Keulenaar serveerde daarna goed, maar Otte had grote problemen met zijn retourspel. Pas op 4:5 had hij de eerste twee breekpunten, maar hij kon ze niet nemen. In plaats daarvan won Bassilashvili de eerste set na 36 minuten bij de tweede poging.
Maar Otte heeft nu zijn spel opgevoerd. De Davis Cup-professional plaatste een snelle break in de tweede leg, waarna hij de wedstrijd onder controle had en de set na 1:06 uur spelen op 6:0 wist te brengen. In de derde set gaven Otte en Bassilashvili elkaar niets toe. Op 5:5 moest Otte een kritieke fase met twee breakpoints overleven, maar weerde beide af. De eerste met een spectaculaire volley in de herfst.

Het momentum was nu aan Otte’s kant. In de tiebreak maakte hij het perfect onder het gejuich van de toeschouwers. “De toeschouwers droegen me vandaag. Vooral na het verliezen van de tweede set,” zei Otte.

Ook nummer één van de wereld Daniil Medvedev drong door tot de kwartfinales. De Rus won van Ilya Ivashka uit Wit-Rusland met 7:6 (7:4), 6:3, maar moest vooral in de eerste set hard vechten. Ivashka, die in de eerste set de lokale held Jan-Lennard Struff had verslagen, miste drie setpoints voordat Medvedev de wedstrijd definitief onder controle kreeg. Na 1:36 uur benutte de nummer één van de wereld zijn derde matchpoint.