maandag, april 29, 2024
HomeFootballOngelooflijke finish: Zirkzee en Ndoye verslaan titelverdediger Inter

Ongelooflijke finish: Zirkzee en Ndoye verslaan titelverdediger Inter

Wat lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd was, veranderde in de extra tijd in een ware bekerthriller. En uiteindelijk konden de bezoekers uit Bologna juichen in Milaan, waar Inter eerst een penalty had gemist en daarna scoorde na een achterstand in de extra tijd. Ook omdat grappenmaker Zirkzee zijn magie deed

Vorig jaar en dit jaar won Inter Milaan de Coppa Italia. Maar de Nerazzurri werden vlak voor Kerstmis ruw wakker geschud, toen ze moesten wachten tot de vierde ronde van deze competitie, die al jaren is aangepast (sinds 2007/08 mogen de beste acht ploegen in het voorseizoen van de Serie A alleen een thuiswedstrijd spelen in de ronde van 16).

Het zag er lang goed uit in de clash met Bologna, de huidige verrassingsclub op de vierde plaats in de competitie, waar beide teams aanvankelijk een aantal vaste spelers rust gaven. De Nerazzurri controleerden de wedstrijd thuis in het Giuseppe Meazza stadion zoals ze wensten tegen een Rossoblu-ploeg die nauwelijks over aanvallend vermogen beschikte. De enige keer dat ze iets teweegbrachten was in de 12e minuut na een mooie voorzet van Fabbian. Voor de rest was het allemaal Milan: ex-Bremer Klaassen duldde FCB-doelman Ravaglia niet (7e) en Carlos Augusto miste op een haar na toen hij wilde binnentikken (22e), terwijl ook Frattesi er niet in slaagde de doelman van de bezoekers te verslaan (31e).

Lautaro is te zelfverzekerd

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde: FC Internazionale domineerde naar hartenlust, liet niets aan het toeval over met een opnieuw ijzersterke verdediging – en coach Simone Inzaghi miste eigenlijk alleen vaak de eindpass of de zuivere afwerking. Dit was ook het geval in de 53e minuut, toen Arnautovic de bal in een uitstekende positie kreeg – en zwak schoot vanuit een draai. Dit bracht ook zijn teamgenoot Lautaro Martinez van zijn stuk.

Maar de Argentijnse wereldkampioen deed het kort daarna niet beter. Na een duidelijke handsbal van Corazza (62′) plus tussenkomst van de VAR werd een penalty toegekend, maar Lautaro schoot slecht in. Na een korte aanloop schoot de aanvoerder de bal maar half in het strafschopgebied, waar Ravaglia paraat stond (65′).

Het spel ging op dezelfde voet verder: de licht afgeketste inzet van Carlos Augusto ging net naast de rechterbovenhoek (71′), terwijl er niets meer kwam van FC Bologna – en zo ging de wedstrijd de extra tijd in

Zirkzee prima en slim – Thiago Motta glijdt uit

En in deze extra tijd gebeurde er iets heel onkarakteristieks voor Inter. Nadat Carlos Augusto uit een corner van Dimarco raak kon koppen (92′), leek alles op een verdiende 1-0 overwinning voor de favorieten – vooral omdat ze opnieuw vertrouwden op hun stabiele verdediging met de voorsprong achter zich.

Dit al te passieve gedrag zou echter zijn tol gaan eisen, niet in de laatste plaats omdat de Inter-verdediging duidelijk had gerekend zonder de maatregelen van Thiago Motta. De succesvolle coach van de Rossoblu, die al lang niet meer echt had gespeeld in deze ronde van 16, had zijn vaste spitsen Zirkzee en Ndoye pas in de slotfase in stelling gebracht en dat betaalde zich meer dan uit. Eerst zette de ex-Münchenaar met een elegante steekpass buitenkant wreef Beukema op 1:1 (112′), waarna Ndoye met een fraaie steekpass volgde tijdens een 2-op-5 tegenaanval. Vrij voor doelman Audero tilde de Zwitser de bal elegant in het net (116′).

Niemand op de bank van FCB kon zijn feestvreugde bedwingen, zelfs coach Thiago Motta kwam aanlopen en gleed op zijn knieën naar zijn 2:1 doelpuntenmaker. Even later werden de feestelijkheden nog intenser toen Milan geen antwoord kon geven – en dus verrassend werd uitgeschakeld als titelverdediger, 2022-winnaar en negenvoudig Coppa-kampioen