maandag, april 29, 2024
HomeLigue 1Mbappé festival: Droomverjaardagstreffer en debuut voor 16-jarige broer

Mbappé festival: Droomverjaardagstreffer en debuut voor 16-jarige broer

De familie Mbappé zal 20 december niet snel vergeten: Verjaardagskind Kylian scoorde een brace in de 3-1 thuisoverwinning tegen Metz voordat zijn 16-jarige broer zijn Ligue 1-debuut maakte

Als Kylian Mbappé zijn 25e verjaardag had moeten inkleuren, had hij er vrijwel zeker zo uitgezien. De WK-winnaar van 2018 scoorde een brace in de thuiswedstrijd tegen Metz en mocht daarna zien hoe Luis Enrique zijn 16-jarige broertje Ethan hielp bij zijn debuut in de Franse hoogste vlucht.

De 45 minuten van woensdagavond waren bepaald geen feest: PSG had in de eerste helft moeite met het net gepromoveerde Metz. Vitinha kreeg een van de zeldzame kansen (9′) voordat de bezoekers uit het niets op voorsprong kwamen: Danilo Pereira kopte tegen zijn eigen paal uit een voorzet van Van den Kerkhof (24).

Het gefluit op weg naar de kleedkamer en de woorden van Luis Enrique moeten Parijs hebben aangemoedigd. Na rust lieten Mbappé & Co. een heel ander gezicht zien. Na een fantastische voorzet van Lee maakte de sterke Vitinha er al snel 1:0 van (49′). Kort daarna kopte Kolo Muani op het dak van het net na een kopie van een voorzet van Lee (54′).

Mbappé verzilvert een cadeautje en wint de wedstrijd

Op het uur beloonde de jarige Mbappé zichzelf voor het eerst. Na een pass van Vitinha sloeg Mbappé de bal met een onhoudbare boog tegen de onderkant van de lat – 2:0 (60′). De champagneflessen werden al gekoeld op de achtergrond toen aanvoerder Udol de bezoekers onverwacht terug in de wedstrijd bracht met een perfecte kopbal na een corner (72′).

Metz had daarna het vertrouwen om veel te doen, maar gaf vervolgens een cadeautje te veel weg: Mbappé loerde op een misplaatste dieptepass van Nduquidi om vervolgens doelman Oukidja te omspelen en de eindstand op 3:1 te bepalen (83′).

Het werd emotioneel in de blessuretijd toen de 16-jarige Ethan Mbappé opkwam. Kort daarna miste Goncalo Ramos, die ook als invaller was meegekomen, een nog mooiere thuiszege na een prima assist van Vitinha (90,+5).

Omdat Nice RC Lens versloeg met een dubbelslag in de parallelle wedstrijd, blijft de voorsprong van PSG van vijf punten intact en gaat het de winterstop in. Vlak achter hen staan Adi Hütter en AS Monaco, die woensdagavond met 2-1 wonnen bij Toulouse.