donderdag, mei 16, 2024
HomeBasketballBayern zet groot uitroepteken tegen Anadolu

Bayern zet groot uitroepteken tegen Anadolu

FC Bayern heeft woensdagavond een groot punt gezet – en won uiteindelijk thuis vrij duidelijk van de Turkse topclub Anadolu Efes uit Istanbul met 86:71.

FC Bayern München heeft teruggeslagen in de Basketball Euroleague. Na twee nederlagen op rij won de club uit de Bundesliga woensdag met 86:71 (50:41) van Anadolu Efes Istanbul. Met zeven overwinningen na 15 wedstrijden staat München nu in de middenmoot.

Bayern ging furieus van start tegen de Euroleague-kampioenen van 2021 en 2022. Dankzij elf punten op rij stond München 19:12 voor (7e minuut). Omdat wereldkampioen Andreas Obst ook in het tweede kwart doel trof met vier succesvolle driepunters, kon de thuisploeg de voorsprong uitbreiden tot negen punten voor rust.

In de derde periode ging het nog beter. De ploeg van Pablo Laso stond na 29 minuten met 71:51 voor. Hoewel de bezoekers uit Istanbul de achterstand keer op keer konden verkleinen (69:79/35), vormden ze geen bedreiging meer voor Bayern. De beste scorers waren de wereldkampioenen Obst met 17 punten en Bonga met 15.

De volgende wedstrijd van München in de hoogste klasse is vrijdag tegen AS Monaco (20.30 uur /Magentasport).

Bayern München – Anadolu Istanbul 86:71 (50:41)

Beste scorers Bayern München: Obst (17 punten), Bonga (15), Ibaka (13), Edwards (10)
Anadolu Istanbul: Oturu (19), Thompson (13), Daum (13), Larkin (10)