vrijdag, mei 3, 2024
HomeBasketballOndanks zwak eerste kwart: Bayern wint in Spanje

Ondanks zwak eerste kwart: Bayern wint in Spanje

De basketballers van FC Bayern München hebben de uitwedstrijd tegen Vitoria-Gasteiz in de Euroleague met vertrouwen genomen – ook al verliep het in het eerste kwart niet volgens plan.

FC Bayern München heeft zijn play-off ambities in de Euroleague onderstreept. De 84:77 (42:33) overwinning op Baskonia Vitoria-Gasteiz op vrijdagavond was de negende overwinning in 20 wedstrijden voor de koploper van de Bundesliga en hield de Spaanse club op afstand, want de directe vergelijking is ook in het voordeel van de ploeg uit München. Vitoria-Gasteiz had de eerste etappe gewonnen met 81 tegen 76 in de Audi Dome.

De Beiernaren begonnen slecht aan de tweede leg (10:2/4) en herstelden zich pas in de loop van het eerste kwart. Maar toen namen ze het momentum met zich mee. Een 17:0 run zette hen 36:24 voor. In deze fase bleef de thuisploeg meer dan vier minuten zonder korf. Na de wisseling van de einden, hadden de Bavarianen verdedigend wat problemen. Vooral de voormalige München-speler Wade Baldwin deed van zich spreken (71:73/37.).

In de slotfase ontbrak het aan goede strafworpen voor de gasten, die echter hun kalmte hervonden en de voorsprong weer konden uitbreiden. De prestaties van Othello Hunter en Corey Walden, die elk 17 punten scoorden, waren ook doorslaggevend.

Baskonia Vitoria – Bayern München 77:84 (33:42)
Topscorers voor Vitoria: Walden (17), Rubit (17), Hunter (17), Thomas (13)
Beste werpers voor München: Baldwin (23), Fontecchion (12), Costello (12), Sedekerskis (11) voor München