zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballInstorting in de vierde: Mavs serie knakt tegen de Suns

Instorting in de vierde: Mavs serie knakt tegen de Suns

A 6:22 in de laatste zeven minuten berooft de Dallas Mavericks van hun volgende thuisoverwinning. De Golden State Warriors zijn verslagen door “Indiana B”. De NBA op vrijdagmorgen.

Phoenix was weer eens te sterk. De Dallas Mavericks verloren met 101-109 (53-45) voor de negende keer op rij tegen de Suns, die nog steeds het beste record in de NBA hebben. De bezoekers draaiden de wedstrijd om met een sterk slotkwart nadat Dallas lange tijd had geleid en met nog zeven minuten te gaan nog steeds op koers lag na een driepunter van Tim Hardaway Jr. om er 95-87 van te maken. Maar daarna volgde de “ineenstorting”, met 6:22 ging de rest van de wedstrijd duidelijk naar de tegenstander van de Texanen.

Hun superster Luka Doncic speelde groots in het begin en stuurde de wedstrijd de rust in met een buzzer beater “from downtown” op 53:45. Later werd de Sloveen gehinderd door nekklachten na een val, maar met 28 punten was hij samen met Devin Booker van Phoenix toch de beste scorer van de wedstrijd. “Mastermind” Chris Paul liet niets gebeuren in de crunch time. “CP3” scoorde 20 punten en elf assists zonder turnovers. Het was Paul’s 49ste wedstrijd in zijn NBA-carrière met meer dan tien assists en geen turnovers – de volgende beste speler in de geschiedenis van de competitie in deze categorie is Rajon Rondo (13) …

Doncic verliest de bal acht keer

Doncic was een ander verhaal. Hij verloor donderdag acht keer de bal, naast acht rebounds en acht assists. Maximilian Kleber stond weer in de basis voor de Mavs en eindigde met negen punten, vijf rebounds en vier assists.

Phoenix is nog steeds de enige NBA-ploeg met minder dan tien nederlagen dit seizoen na de vijfde zege op rij en leidt de competitie met het beste record (35-9). Dallas (26-20) ligt ook op koers voor de play-offs. Het verlies tegen de Suns was pas hun tweede in de afgelopen twaalf wedstrijden.

Indiana wint zonder vier starters

De Suns hebben hun voorsprong op de Golden State Warriors vergroot. De Californiërs strompelen dezer dagen en leden hun 13e nederlaag in een 117-121 nederlaag in overtime tegen de Indiana Pacers, die tot nu toe nogal wisselvallig zijn geweest, met zes van hun laatste negen wedstrijden die verloren gingen. En dat tegen de Pacers, die het moesten doen zonder vier van hun vijf starters. Zelfs de sterke superster Stephen Curry kon met 39 punten het tij niet keren.

De New York Knicks (22:24) lieten voor eigen publiek een zeer zwakke prestatie zien in de 91:102 tegen de New Orleans Pelicans (17:28). Vooral tijdens een 12:32 negatieve run in het derde kwart klonk er luid boegeroep vanaf de tribunes van Madison Square Garden.