vrijdag, mei 3, 2024
HomeWorld Cup 2022Ondanks slapstick eigen doelpunt: Spanje overtreft Zwitserland 5:1

Ondanks slapstick eigen doelpunt: Spanje overtreft Zwitserland 5:1

Er werden geen wijzigingen aangebracht in de opstelling van Zwitserland in vergelijking met het 0-0 gelijkspel met Nieuw-Zeeland aan het einde van de voorronde. Wälti zal Zwitserland opnieuw het veld op leiden als aanvoerder.

Spanje-coach Jorge Vilda voerde vijf wijzigingen door na de 4-0 nederlaag tegen Japan: Cata Coll kreeg verrassend de voorkeur boven Misa in het doel. Oihane, Laia Codina, Esther en Alba begonnen in plaats van Olga, Rocio, Alexia en Mariona.

Codina verrast Cata Coll vanaf 40 meter

De wedstrijd was een eenzijdige aangelegenheid voor Spanje – wat echter ook een bizar hoogtepunt opleverde in de eerste helft van de wedstrijd: Codina scoorde vanaf een meter of 40 met een scherpe dieptepass in eigen doel ongehinderd voor de 1-1 en verraste daarbij Cata Coll zichtbaar in het strafschopgebied (11.).

Veel tijd om te vieren was er niet voor de Nati, die al in de 5e minuut op achterstand waren gekomen door een prachtig laag schot van Aitana uit een hoekschop. De dominantie van de Iberiërs was te groot en Redondo kopte de voorzet van Aitana binnen voor de 2-1 (17e) en opnieuw Aitana, met hulp van Salma, maakte er 3-1 van (36e). Tot slot had Codina vlak voor rust het voorrecht om haar opmerkelijke eigen doelpunt uit een corner te beantwoorden met een schot in het rechternet om er 4-1 van te maken (45.).

Jenni maakt het afSpanje

In de tweede helft had Spanje bijna altijd de controle. Maar onder andere de vele wissels belemmerden het spelverloop. Alleen doelpuntenmaakster Jenni scoorde nog een keer met een schot in het doel van de Nati – 5:1 (70.).

De Spanjaarden staan nu in de kwartfinales tegenover de winnaar van Nederland tegen Zuid-Afrika. De aftrap in de strijd om een plaats in de voorronde van het WK is vrijdag om 3 uur ’s ochtends (CEST) in Wellington.