dinsdag, april 30, 2024
HomeLa LigaOndanks 65 minuten in de minderheid: Barcelona heeft een Joao Felix-moment nodig

De positieve trend bij FC Barcelona zet door: De nipte 1:0 overwinning tegen Las Palmas betekende dat de Catalanen hun vierde competitiewedstrijd op rij wonnen. Ondanks dat ze 65 minuten in de minderheid waren, was er een briljant moment van grappenmaker Joao Felix voor nodig om hun 20e competitiewinst binnen te halen

FC Barcelona blijft voor de elfde achtereenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen en de 1-0 overwinning was hun vierde op rij. De 1-0 overwinning tegen Mallorca werd gevolgd door overtuigende overwinningen op Napoli (3-1) en Atletico (3-0) om door te gaan naar de kwartfinales van de Champions League. Echter, zonder hoofdtrainer Xavi, die geschorst was, liep de aanval van Barcelona op een laag pitje.

Barcelona ging voortvarend van start, met de bal al na vijf minuten in het net – maar Lewandowski stond buitenspel voordat hij scoorde. Na een kwartier testte de Pool ook voor het eerst doelman Valles (16′), die kort daarna op scherp zou komen te staan. Kort daarna lag de bal weer in het net, maar scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer had opnieuw buitenspel geconstateerd – doelpuntenmaker Raphinha (passief buitenspel) kon moeilijk leven met deze controversiële beslissing (19′).

Valles trekt Raphinha van zijn voeten

Vervolgens kwamen Valles en Raphinha samen in beeld toen de bezoekende doelman na een hoge pass zijn strafschopgebied uit snelde en de Braziliaan humorloos van zijn voeten trok. De daaruit voortvloeiende rode kaart kostte ook teruggekeerde Munir de wedstrijd, die plaats moest maken voor invaller keeper Aaron (24′).

Barcelona kreeg voor rust twee goede kansen om de leiding te nemen, maar Lewandowski raakte alleen de lat met zijn schouder en Raphinha schoot naast (34, 45). Coco kreeg enkele seconden voor het einde van de eerste helft de beste kans voor de bezoekers, toen zijn vrije trap de buitenkant van het net raakte (45,+3).

Na de wisseling was het een beetje een slappe wedstrijd voordat de eerste wissel van Barcelona het spelbeeld veranderde: Joao Felix, die nog maar drie minuten op het veld stond, tilde de bal uit het niets op briljante wijze naar Raphinha, die over Aaron heen kopte om er 1:0 van te maken (59′).

Joao Felix raakt vanaf vier meter de lat

In het laatste half uur was het een beetje een patstelling voordat Gündogan een perfecte doorloopbal speelde naar Koundé, die Joao Felix vond in het strafschopgebied. Die slaagde er echter in om de bal vanaf vier meter tegen de lat te donderen – vanaf daar stuiterde de bal naar Aaron, de paal en vervolgens uit het spel (78′).

Barcelona kwam zelfs dichtbij het weggeven van de overwinning, maar Moleiro raakte alleen de buitenkant van het net na een mooie solo – ter Stegen schold zijn collega’s uit als een boerenmus (87′). Uiteindelijk was het een verdiende, zij het weinig glamoureuze 1-0 overwinning voor de thuisploeg, die hun positie als toprivalen van Real onderstreepte.

De volgende wedstrijd van Xavi’s team is pas op 10 april, wanneer ze het opnemen tegen Paris Saint-Germain in de Champions League kwartfinale.