woensdag, april 24, 2024
HomeUEFANa een lange onderbreking: Union Berlin boekt eerste overwinning door gelijkspel

Union Berlin heeft bij de derde poging zijn eerste Europa League overwinning behaald. Becker scoorde de lucky punch tegen Malmö na bijna 30 minuten stoptijd.

Urs Fischer, die pas in de ochtend uit de quarantaine van Corona kon komen, voerde na de 2-0 nederlaag in Frankfurt op vier posities wijzigingen door: Doekhi, Knoche, Ryerson en Schäfer voor Jaeckel, Baumgartl, Gießelmann en Thorsby.

Union begon dapper en viel aan vanaf de aftrap, maar kon de Zweden niet verrassen met een vroeg doelpunt, want geen enkele afwerking vond zijn weg op doel. Na een eerste periode van druk gaven de bezoekers Malmö de bal en trokken zich op hun gebruikelijke manier terug om te loeren op de tegenaanval. Geen van deze wissels wierp echter vruchten af en het eerste gevaarlijke doelpunt was van de thuisploeg. Ceesay miste van dichtbij. Ceesay miste echter de grote kans van dichtbij en vond zijn meester in Rönnow (16e).

Hoe langer het spel duurde, hoe meer de Eisern uit hun eigen helft durfden te komen. Het was bijna logisch dat ze hun eigen kansen creëerden. Becker was de eerste die scoorde (27e) na een tegenaanval; Haberer had de beste kans toen hij net over schoot na een artistieke pass van Becker (37e).

Schäfers gedenkwaardige struikeling

De echte opwinding kwam vlak voor de pauze toen middenvelder Schäfer, alleen in de middencirkel, struikelde en de bal met zijn hak achter in het net legde. Malmö-aanvoerder Christiansen was razendsnel, greep de bal – en kon alleen worden tegengehouden doordat Schäfer aan zijn shirt trok. Omdat hij de laatste man was, kreeg de Hongaar de rode kaart (45e).

Ondanks het ontslag ging Union ongewijzigd de tweede helft in, waarbij Becker zich aanvankelijk wat terugtrok en de positie van de Hongaar overnam. Malmö kon aanvankelijk niet profiteren van hun grotere aantal spelers, de bezoekers bleven consequent verdedigen en maakten hun eigen speldenprikjes. Christiansen kreeg de beste kans voor de Zweden, maar Rönnow was opnieuw ter plaatse met een sterke reflex (53e).

Vuurwerk vliegt op het veld – scheidsrechter Meler onderbreekt de wedstrijd

Hoewel sportieve zaken weer naar de achtergrond werden gedrongen: omdat er vuurwerk op het veld vloog, moest scheidsrechter Meler het spel onderbreken (57e). Pas na een pauze van meer dan 25 minuten, waarin de stewards een heel blok ontruimden en de groepen fans tot bedaren moesten worden gebracht, kon de bal weer gaan rollen.

Na een korte opwarmfase kon de bal weer rollen – gelukkig voor de gasten. Uit een fase van druk van Malmö zette de Köpenicker een zuivere tegenaanval in via Becker, die na een droompass van Knoche vrij voor doelman Diawara verscheen. Van dichtbij hoefde de spits niet twee keer gevraagd te worden en schoot hij binnen voor de voorsprong (68e).