zaterdag, april 20, 2024
HomeSerie AMourinho rood en kansverspilling: Roma bezwijkt voor Bergamo

Mourinho rood en kansverspilling: Roma bezwijkt voor Bergamo

Zondagavond moest Roma een nederlaag toegeven aan Atalanta Bergamo. Ondanks de beste kansen ging AS doelpuntloos ten onder en verloor ook coach José Mourinho door een zending

Rome coach José Mourinho heeft drie wijzigingen doorgevoerd na de 2-0 over HJK Helsinki: Abraham, Celik en Smalling kwamen erin voor Belotti, Karsdorp en Vina. De vierde wijziging is niet doorgevoerd. Omdat Dybala, die in de warming-up zou spelen, zich op korte termijn moest terugtrekken, bleef de veteraan Matic in de basisopstelling.

Atalanta-coach Gian Piero Gasperini heeft de helft van zijn basiself gewijzigd ten opzichte van het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen US Cremonese: Okoli, Soppy, Malinovskyi, Lookman en Muriel blijven allemaal uit. Scalvini, Maehle, Ederson, Pasalic en Höjlund begonnen allemaal.

Scalvini precies, Abraham wanhopig

In een lastige openingsfase kwam de thuisploeg beter in het spel, maar echt gevaarlijk werd het niet. Triest hoogtepunt van de eerste 30 minuten: Een botsing tussen Demiral en zijn doelman Musso, die vervolgens het veld moest verlaten (6e). Hij werd vervangen door de veteraan Sportiello, die in de 35e minuut de jongeling Scalvini met een zeer doordacht schot van afstand de 1:0 voor Bergamo zag scoren.

Een wake-up call voor de Giallorossi, die veel vastberadener waren en hun eerste kans kregen via Abraham in de 41e minuut. Maar de Engelsman miste de bal net. Maar dat was nog niet alles: slechts enkele seconden later slaagde Ibanez er niet in Sportiello te verslaan, voordat Abraham zijn derde topkans binnen vier minuten miste toen de tijd verstreek en de voorsprong van La Dea bij de pauze bezegelde.

Zaniolo valt, Mourinho vliegt

Na de eindwisseling ontwikkelde zich het racy topspel, wat men vanaf het begin had gewenst. Er waren tien minuten gespeeld toen Zaniolo viel tegen Okoli en om een strafschop vroeg (55e). Maar scheidsrechter Daniele Chiffi gaf hem terecht niet – en bracht José Mourinho daarmee zo van streek dat hij zelf een rode kaart verdiende na enkele nadrukkelijke klachten (57e).

Kort daarna kwam de sport weer om de hoek kijken: eerst redde Abraham Celik van een eigen doelpunt op de lijn (61e), voordat Ibanez ternauwernood de gelijkmaker miste na een hoekschop (67e). De Giallorossi drongen vervolgens aan op de gelijkmaker, maar echte kansen waren er lange tijd niet in een wedstrijd die bol stond van gespannen uitwisselingen en veel gele kaarten.

Pas in de 87e minuut kwam een voorzet bij invaller Shomurodov terecht, maar hij kopte de bal van dichtbij langs het doel. Bergamo’s eerste uitoverwinning op Roma sinds 2019 stond dus.

Na de internationale pauze ontvangt Atalanta AC Florence op 2 oktober (18.00 uur). Roma ontvangt Inter Milaan op 1 oktober (18.00 uur).