zaterdag, april 20, 2024
HomeSerie AMourinho lacht toch: El Shaarawy maakt laat gelijk tegen Napoli

Mourinho lacht toch: El Shaarawy maakt laat gelijk tegen Napoli

Een hele tijd zag het ernaar uit dat SSC Napoli gelijke tred zou houden met het topduo van Milan. Maar in blessuretijd stak een grappenmaker van AS Roma.

Na de overwinningen van Inter (3-1 in La Spezia) en Milan (2-0 tegen CFC Genoa) stond SSC Napoli al flink onder druk in de strijd om de Scudetto – het motto was bijna: verliezen was verboden.

VAR komt naar voren, Insigne profiteert

Napoli was dan ook vanaf het begin geëngageerd en drong Roma diep op hun helft. Toen ze voor de eerste keer het strafschopgebied betraden, werd het meteen gevaarlijk: na een VAR-rapport beoordeelde scheidsrechter Marco di Bello de uitdaging van Ibanez op Lozano als gemeen spel (7e). Kapitein Insigne zette de strafschop om (11e).

Roma moet eerst zichzelf verzamelen

Roma keek geschokt en ondernam daarna nauwelijks nog actie. De thuisploeg bleef druk zetten, maar verzuimde een dubbele kans van Osimhen en Lozano om te zetten in een uitbreiding van de voorsprong (20.). Na meer dan een half uur hadden de Giallorossi de schok eindelijk van zich afgeschud en werden langzaam moediger. Voor de eerste goede mogelijkheid hadden ze echter de hulp van hun tegenstanders nodig: Osimhen kaatste een scherpe vrije trap van Pellegrini richting doel op zijn eigen lat (39e).

Napoli-keeper Meret, die Ospina verving, die wegens griepverschijnselen niet bij de selectie was, hoefde alleen in te grijpen bij Zalewski’s schot uit een scherpe hoek (45.+1).

Highlightless second half

Mourinho lacht

Roma had graag gelijk willen maken met een strafschop, maar scheidsrechter di Bello vond de ingreep van Meret tegen Zaniolo geen strafschop waardig. De Giallorossi bank dacht er fundamenteel anders over, invaller doelman Daniel Fuzato zag de rode kaart (79e) – Mourinho glimlachte de ergernis weg.

Even later mocht de Portugees echter wel lachen, mede omdat hij er zelf bij betrokken was: in acht minuten blessuretijd kwam Roma via Pellegrini over rechts naar voren. Abrahams pass in het midden werd knap doorgespeeld naar invaller El Shaarawy, die in de linkerhoek afrondde (90.+1).

Roma blijft ongeslagen in hun twaalfde Serie A-wedstrijd op rij. Napoli daarentegen liet het Milanese topduo een beetje glippen en staat nu twee punten achter op het als tweede geplaatste Inter – de voormalige club van Mourinho (2008-2010, CL-winnaars) is de volgende tegenstander van Roma.