donderdag, mei 16, 2024
HomeMotorsportsMotoE finale Misano: Ferrari verslaat Casadei - Aegerter op de vierde plaats

MotoE finale Misano: Ferrari verslaat Casadei – Aegerter op de vierde plaats

Matteo Ferrari en Mattia Casadei leveren een spannend duel in de laatste MotoE race – Dominique Aegerter mist nipt het podium

Matteo Ferrari heeft de laatste race van het 2022 MotoE seizoen gewonnen. De Gresini-rijder zegevierde in een duel met de winnaar van de race van zaterdag, Mattia Casadei (Pons) in de laatste ronde en verzekerde zich zo van zijn tweede overwinning van het seizoen na Mugello. Derde werd Eric Granado (LCR).

Dominique Aegerter (IntactGP), die gisteren tot MotoE-kampioen werd gekroond, miste als vierde net het podium. Hij werd met 0,419 seconden van de derde plaats gescheiden.

De start van de acht ronden werd beslist door Casadei, die pole setter Aegerter passeerde en als leider de eerste bocht inging. Aegerter behield de tweede plaats, Granado werd derde maar moest in de eerste helft van de race wat gas terugnemen.

Aegerter was aanvankelijk de enige die Casadei kon volgen. Aan het einde van de vijfde ronde zette de Zwitser de aanval in en ging er in bocht 14 voorbij. Maar in de volgende ronde nam Casadei de leiding terug. Aegerter probeerde bij te blijven, maar kwam onder toenemende druk van achteren te staan.

Omdat Granado weer was ingehaald. En Ferrari was ook op dreef na een gemengde start en maakte geleidelijk posities goed.