woensdag, mei 8, 2024
HomeFootballMorgan scoort drie keer, Vanzeir met vier assists: Zwart team overklast Miami

Morgan scoort drie keer, Vanzeir met vier assists: Zwart team overklast Miami

Leaders Inter Miami hebben een zware tegenslag te verwerken gekregen in de MLS: Suarez & Co. verloren de topper bij de New York Red Bulls met 4-0 bij afwezigheid van Messi, waarbij een voormalig aanvaller van Miami het verschil maakte

Voor de tweede competitiewedstrijd op rij zonder superster Messi (hamstringblessure) kreeg Miami een bittere klap te verwerken. Tijdens het vliegreis naar de Big Apple werden vooral de zwakke plekken van de door blessures geteisterde defensie blootgelegd. De hoofdrol werd gespeeld door iemand die al twee jaar het shirt van Miami droeg. Maar eerst dit.

De ploeg van coach Sandro Schwarz, die het team op 1 januari overnam, begon de wedstrijd op de zesde plaats in de Eastern Conference. Ze lieten echter al vroeg zien dat ze het wilden opnemen tegen de favorieten, die naast Gressel begonnen met het voormalige Barcelona-trio Suarez, Busquets en Jordi Alba.

Het plan van de thuisploeg werkte al na drie minuten: De Belg Vanzeir zette Morgan op, die zonder veel druk van zijn tegenstander linksonder binnenschoot. Hij onthield zich van een feestje uit respect voor zijn oude club. Het was een combinatie die vaker gebruikt zou worden in deze wedstrijd. Kort na rust vond Vanzeir opnieuw Morgan, die Miami keeper dos Santos voor de tweede keer versloeg (51′).

Wie een antwoord van Miami verwachtte, kreeg ongelijk: de ploeg van Schwarz sloeg twee keer toe om de overwinning te bezegelen. In de 66ste minuut zette Morgan dit keer zijn assistent Vanzeir op, die het geluk had om Carmona te bedienen – 3:0. Vier minuten later was het het ‘oude’ winnende duo, want Vanzeir gaf zijn vierde (!) assist en Morgan hoefde alleen zijn derde doelpunt binnen te tikken (70′).

Terug op het winnende spoor met Messi?

Miami kreeg zelfs de troostgoal cadeau, die zou zijn gemaakt door verdediger Allen, maar de VAR greep in en herkende een overtreding van Leonardo Afonso in de aanloop naar de actie (77′). Het resultaat was een nadrukkelijke 4:0 voor de gastheren, die daardoor opschoven naar de derde plaats

De Red Bulls willen op 31 maart nog een stapje verder gaan als ze afreizen naar Orlando City. Miami wil graag weer winnen in een thuiswedstrijd tegen New York City FC – en dan weer met Messi, die zelfs moest verstek laten gaan in zijn internationale plicht met Argentinië?