woensdag, mei 8, 2024
HomeNBAMet de grootste nederlaag: James passeert opnieuw Abdul-Jabbar

Met de grootste nederlaag: James passeert opnieuw Abdul-Jabbar

Ondanks een nieuw NBA-record komt LeBron James er vanavond waarschijnlijk niet aan te pas: De superster leed tegen de Sixers de grootste nederlaag uit zijn carrière

Een nacht om te vergeten voor LeBron James: Maandagavond werd de superster de man met de meeste minuten in de NBA-geschiedenis, maar leed in één adem de grootste nederlaag uit zijn lange carrière in de beste competitie ter wereld

De details zijn als volgt. De Californiërs verloren de wedstrijd in het Wells Fargo Center met een indrukwekkende 94:138 tegen Philadelphia, een verschil van 44 punten. Onbekend terrein voor de 38-jarige James (-42 tot nu toe in 2019 vs. Indiana), die na afloop ontnuchterde en zei dat er “veel dingen” moeten veranderen voor de 18-voudig kampioenen, die nu 10-8 staan. Hoewel “The King” de topscorer van de bezoekers was met 18 punten, pakte hij geen enkele bal en verklaarde hij, net als de andere starters, zijn dag na 30 minuten spelen tot een avontuur.

Embiid domineerde opnieuw

Aan de andere kant domineerde Joel Embiid deze wedstrijd met een triple-double van 30 punten, 11 rebounds en 11 assists voor de stermiddenvelder, die de Sixers naar een 12-5 record tilde in hun hoogst scorende overwinning op de Lakers in de geschiedenis (290 NBA-wedstrijden in de boeken).

Volgens LeBron is het nieuwe record echter “niet veel waard”. Met 66.319 minuten op het NBA-court (reguliere seizoen en play-offs) leidt de forward nu de competitie in die categorie en in scoren, opnieuw achter Lakers-icoon Kareem Abdul-Jabbar (66.297).

Clippers verliezen van B-team Nuggets – Westbrooks Airball

Daniel Tice en de Los Angeles Clippers (7-9) verloren thuis van de Denver Nuggets met 104-113 ondanks dat de kampioenen drie steunpilaren misten in superster Nikola Jokic (rugproblemen) en de geblesseerde Jamal Murray en Aaron Gordon. De Clippers leidden vroeg in het laatste kwart nog met 90-80, maar daarna draaiden de bezoekers uit Colorado (12-6) de wedstrijd om dankzij Reggie Jackson (35 punten, 13 assists) en DeAndre Jordan (21 punten, 13 rebounds) – die allebei in het verleden voor de Clippers hebben gespeeld. “Zeker een van de zoete overwinningen,” zei Jackson, die zijn tevredenheid uitte na de vele succesvolle pick-and-rolls met Jordan.

De wereldkampioen Tyus scoorde vier punten in twaalf minuten spelen voor zijn nieuwe team. Kawhi Leonard was de topscorer van de Californiërs met 31 punten en Russell Westbrook miste een luchtbal vanaf de vrije worplijn met de stand 98-102 …