vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballMeest inefficiënte wedstrijd in een Man City-shirt: Haaland "is menselijk".

Meest inefficiënte wedstrijd in een Man City-shirt: Haaland “is menselijk”.

Erling Haaland (23) was zaterdagavond ongewoon zwak. Hij reageerde zijn frustratie een beetje af op een camera

Het is niet ongebruikelijk dat Erling Haaland in het middelpunt van de belangstelling staat na wedstrijden – maar zaterdagavond na het 1-1 gelijkspel van Manchester City met Chelsea was het anders dan anders: de Noor haalde de krantenkoppen niet met doelpunten, maar met gemiste kansen.

Ondanks zijn negen schoten op doel en een verwachte doelratio van 1,71, kwam de 23-jarige niet opdagen om te vieren – het laagste cijfer in zijn tijd bij de Sky Blues. “Wij creëren de kansen, hij had de kansen en in de volgende wedstrijd zal hij scoren. Dat is voetbal, hij is een mens”, sprak Pep Guardiola tijdens de persconferentie zijn beschermeling toe.

Haaland mist drie grote kansen

Drie finishes in het bijzonder zullen Haaland waarschijnlijk hebben achtervolgd na de wedstrijd: Ten eerste zijn twee kopkansen in de twaalfde en 78ste minuut, waarbij hij twee keer over het doel kopte vanaf ongeveer vijf meter zonder druk uit te oefenen, en ten tweede een volley kort na rust (51ste minuut). Zijn frustratie over de ongebruikelijke veelvoud aan kansen werd een paar seconden na het laatste fluitsignaal duidelijk: toen er een camera op hem afkwam, sloeg hij die met zijn rechterhand weg.

Guardiola zal zeker met de aanvaller praten over de gemiste kansen, maar hij zal hem geen tips geven. “Ik was voetballer en heb elf jaar gespeeld en elf doelpunten gemaakt. Eén doelpunt per seizoen. Dat is mijn statistiek,” zei de 53-jarige en vervolgde: “Dus ik ben niet de juiste persoon om de spits advies te geven en hem te vertellen wat hij moet doen.”

Haaland heeft niet veel tijd om te kniezen, want hij heeft dinsdag een inhaalwedstrijd tegen Brentford (20.30 uur). Met een overwinning kunnen de Citizens in ieder geval de tweede plaats terugwinnen van Arsenal en het gat naar Liverpool verkleinen tot één punt. Het zou niet verbazen als Haaland een grote rol speelt in zo’n scenario en weer in het nieuws komt – maar dan op een positieve manier.