zondag, mei 19, 2024
HomePremier LeagueMcTominay doubleert in blessuretijd en Manchester United verslaat Brentford

McTominay doubleert in blessuretijd en Manchester United verslaat Brentford

Manchester United draaide wat ze dachten dat een zekere nederlaag was binnen vier minuten om in een overwinning in de laatste minuut dankzij invaller Scott McTominay, waardoor er voorlopig een einde kwam aan hun kleine droogte van twee opeenvolgende must-win nederlagen.

Met Maguire en Evans in plaats van Varane en Hannibal ging Manchester United Matchday 8 in nadat de Red Devils dinsdag een bittere 3-2 Champions League nederlaag leden tegen Galatasaray Istanbul.

Jensen profiteert van reeks fouten van United

United begon voorzichtig en had vooral aanvallend veel zand in de raderen. Hoewel de Red Devils keer op keer een goede aanpak toonden, waren er geen noemenswaardige scoringskansen. In plaats daarvan nodigden de gastheren Brentford uit. Na een fatale misser van Casemiro en een mislukte clearingpoging van Lindelöf was het Jensen die Onana versloeg en de bezoekers op een 1-0 voorsprong zette (26e minuut).

Rashford sluit in

De Rode Duivels reageerden niet meteen en pas ruim tien minuten na de tegengoal zorgde Rashford voor doelgevaar, nadat de slecht presterende Engelsman Wissa te slim af was (37). Erik ten Hag haalde Casemiro er in de rust af en bracht Eriksen in, die met zijn afstandschot in de 53e minuut de Bijen in ieder geval een beetje wakker schudde. United bleef meer balbezit houden, maar deed er veel te weinig mee en de Red Devils waren aanvallend gewoon te fantasieloos.

Kleine kansen van Garnacho (76e) of Bruno Fernandes (78e) brachten Strakosha niet in de problemen. In plaats daarvan moest Onana twee keer ingrijpen en een voorbeslissing voorkomen. Eerst verrichtte de backman van United een sterke redding op Maupay (83e) en even later was Onana opnieuw alert op Nörgaard (84e).

McTominay kantelt de wedstrijd in blessuretijd

In de zes minuten blessuretijd leek het erop dat Brentford de drie punten keurig zou blijven verdedigen, maar de Bees hadden geen rekening gehouden met invaller McTominay. De Schot maakte eerst gelijk (90.+3) en kopte vervolgens in de zevende minuut van de blessuretijd raak om de wedstrijd helemaal om te draaien (90.+7).
Manchester United ontvangt Sheffield United na de interlandbreak (21 oktober, 21.00 uur). Brentford ontvangt Burnley een paar uur eerder (16.00 uur).