zondag, mei 19, 2024
HomeNBAMavericks kansloos in opener - Celtics domineren

Mavericks kansloos in opener – Celtics domineren

De Dallas Mavericks zijn kansloos tegen de Oklahoma City Thunder om de tweede ronde van de NBA play-offs te beginnen. De Boston Celtics domineren hun openingswedstrijd tegen Cleveland

De Dallas Mavericks hebben de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de NBA play-offs bij de Oklahoma City Thunder duidelijk verloren. Op dinsdag (lokale tijd) werden de Texanen in de hoofdronde met 95:117 (53:62) verslagen door het beste team van het Westen. De tweede wedstrijd van de best-of-seven serie in de North American Basketball League vindt donderdag (plaatselijke tijd) opnieuw plaats in Oklahoma City.

Dallas kon de wedstrijd tot halverwege het derde kwart in evenwicht houden, voordat de Thunder een voorsprong van twee cijfers opende. De wedstrijd werd beslist in het midden van de laatste periode, toen Dallas vierenhalve minuut niet scoorde en 89:113 moest toegeven na een 0:9 run. Terwijl Dallas’ superster Luka Doncic met 19 punten achterbleef bij de verwachtingen, maakte Shai Gilgeous-Alexander indruk voor de Thunder met 29 punten. Beiden zijn twee van de drie kandidaten voor de prijs voor Meest Waardevolle Speler van het Seizoen.

“Wat maakt het uit? We hebben verloren”, zei de kwakkelende Doncic over zijn optreden. “We moeten ons gewoon concentreren op de volgende wedstrijd. Ik moet beter zijn, wij moeten beter zijn.”

De Duitse basketballer Maxi Kleber ontbrak voor de Mavericks vanwege een schouderblessure die hij opliep in de laatste wedstrijd van de eerste ronde tegen de Los Angeles Clippers. Het is nog maar de vraag of Kleber weer kan spelen in de play-offs.

Celtics domineren tegen Cleveland

Het beste team in de hoofdronde van de Eastern Conference boekte ook een duidelijke overwinning om de tweede ronde af te trappen. De Boston Celtics wonnen met 120:95 (59:49) van de Cleveland Cavaliers. De Celtics openden de wedstrijd met een 12:2 run en stonden vanaf het midden van het tweede kwart constant met dubbele cijfers voor. Jaylen Brown (32 punten) en Derrick White (25 punten) voerden de Celtics aan en raakten samen elf van Boston’s 18 driepunters. Donovon Mitchell was de beste scorer van de Cavaliers met 33 punten.