dinsdag, mei 14, 2024
HomeFootballMarquinhos in de laatste minuut: Brazilië houdt gelijke tred met Argentinië

Marquinhos in de laatste minuut: Brazilië houdt gelijke tred met Argentinië

Na Argentinië hield ook Brazilië stand in de WK-kwalificatie. De 1-0 zege in Peru was echter geen briljante prestatie

Na de 5:1 overwinning op Bolivia speelde interim-coach Fernando Diniz weer met dezelfde elf – en werd pas laat in de wedstrijd in het gelijk gesteld. Hij en de fans van de Seleçao moesten tot kort voor het einde wachten op het verlossende doelpunt. Marquinhos kopte in de 90e minuut een corner van Neymar in het net in Lima.

“Niemand had gedacht dat we op dat moment uit een dode bal konden scoren, maar dat hoort ook bij ons spel”, zei de Paris St Germain-verdediger na afloop.

Guerrero in basiself voor Peru

Daarvoor waren er veel misplaatste passes in het spel van de recordwereldkampioenen geslopen. In de eerste helft nam de VAR twee Braziliaanse doelpunten terug wegens buitenspel, waaronder een kopbal van Richarlison die zeven minuten nodig had om te worden beoordeeld.

Door de overwinning op de Peruanen, die de eeuwige Paolo Guerrero in de basis hadden, blijft Brazilië aan kop van hun Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep – voor op de Argentijnen, die op punten gelijk stonden na een 3-0 zege in Bolivia.