vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballMagische Reyna Wright-verbinding: USA maakt comeback in finale

Magische Reyna Wright-verbinding: USA maakt comeback in finale

Jamaica heeft de VS op de rand van een nederlaag, maar dan scoren de “Reggae Boyz” een eigen doelpunt. Een voormalige Dortmund-speler leidt de VS eindelijk naar de finale van de CONCACAF Nations League

De Verenigde Staten hadden niet slechter kunnen beginnen. De ploeg van Gregg Berhalter maakte het eerste (en enige) doelpunt al na 34 seconden – het snelste doelpunt dat de VS in de afgelopen eeuw vanaf de aftrap hebben gemaakt. De onbetwiste kopbal van Gregory Leigh zette de VS, die slordig en ongeïnspireerd waren, al vroeg onder druk.

De VS stonden nu bijna de hele wedstrijd op achterstand. Een eigen doelpunt van Jamaica in de 6e minuut van de rust zorgde er echter voor dat de VS in de extra tijd terechtkwamen. In de extra tijd zorgden twee doelpunten van invaller Haji Wright (96e/109e), beide opgezet door Giovanni Reyna, die ook van de bank kwam, voor de kans om hun tweede Nations League-titel op rij te winnen.

Pas toen Jamaica moe begon te worden, begon het te lopen voor de Amerikanen. En hoe. De 2:1 die de wedstrijd in de tussentijd deed kantelen, was het resultaat van een fantastische assist van voormalig Dortmund-speler Reyna, die de bal op het middenveld veroverde en een perfecte pass gaf op Wright, die vervolgens koel afrondde. Met zijn doelpunt bevestigde Wright de goede vorm die hij onlangs had laten zien in de kwartfinale van de FA Cup met een late winnaar.

“Als we oogcontact maken”, zei Wright na de wedstrijd tegen Paramount+ over Reyna, “dan weet ik dat we een band hebben.”

Overeenstemming met Berhalter “helemaal geen issue meer”

Een band die extreem belangrijk is voor het Amerikaanse team en coach Berhalter. Reyna’s breuk met de coach lijkt eindelijk te zijn opgelost. “Het is duidelijk dat wat er gebeurd is, gebeurd is”, gaf de 21-jarige middenvelder na de wedstrijd toe. “Maar ik denk dat we er allebei zo ver overheen zijn en zo gefocust op de groep dat het helemaal geen issue meer is.”

De VS spelen zondag tegen Mexico voor de titel. “El Tri” versloeg Panama met 3-0 in de halve finales