donderdag, april 18, 2024
HomePremier LeagueLupfer, volley en Haaland: Burgers zetten Arsenal onder druk

Lupfer, volley en Haaland: Burgers zetten Arsenal onder druk

Manchester City heeft vooruitgang geboekt in de race om de top van de tafel. The Citizens versloegen de ongevaarlijke bezoekers uit Southampton met 4-0, inclusief het doelpunt van Haaland, en staan voorlopig bovenaan

Manchester City, dat vijf posities gewijzigd begon na hun 5-0 Champions League-zege op Kopenhagen, begon meteen met een kans. Joao Cancelo, die veel plezier had in de eerste helft, bediende Mahrez, wiens krachtige schot werd gered door Bazunu (2e minuut).

Hoewel Southampton, met coach Ralph Hasenhüttl onder druk vanwege de speelstijl en het gebrek aan positieve resultaten (laatste drie nederlagen), al op de zestien van de tegenstander begon, ging het duel pas op het doel van Bazunu door de balzekerheid van de thuisploeg. Nadat Haaland met een vrije kopbal de paal had geraakt (14e), zorgde Joao Cancelo voor een verdiende voorsprong (20e).

Foden verhoogt de voorsprong met een lob

City rustte niet op hun lauweren, bleef er vroeg voor gaan en vergrootte hun voorsprong. De Bruyne’s voorzet werd opgevangen door Foden, die de 2-0 binnenschoot (32e) – de stand bij rust, want Guardiola’s ploeg liet het spel verslappen en de Saints bleven moeite hebben met het offensief.

Na de herstart pakten de gastheren het tempo even op en toonden ze hun klasse, net als bij de 2-0. Mahrez volleyde de bal in het net (49e) na een gevoelige lob van Rodrigo.

Haaland scoort 15e doelpunt van het seizoen

Daarna werd Haaland meer en meer het middelpunt van de belangstelling. De voormalige Dortmund-man miste eerst een schot (51e) en een voorzet (57e), tot hij uiteindelijk zijn 15e doelpunt van het seizoen maakte: na een assist van Joao Cancelo scoorde hij droog in de linkerhoek (65e) – waardoor de Citizens in hun vijfde Premier League-thuiswedstrijd van het seizoen minstens vier keer hadden gescoord.
Met het oog op de komende weken gaf Guardiola vervolgens verschillende belangrijke spelers rust. Ook op het veld lukte het de Skyblues slechts met drie uitzonderingen (schot van Grealish (76.), kopbal van Aké (78.) en individuele actie van Palmer (90.)), zodat Haaland de laatste doelpuntenmaker bleef in deze wedstrijd.

Burgers tijdelijk top

Met de 4-0 overwinning van Manchester City staat Arsenal, dat zondag Liverpool ontvangt, onder druk.
De Champions League gaat dinsdag verder voor de Citizens. De Engelse kampioenen ontvangen FC Kopenhagen om 18.45 uur. In de competitie wacht ManCity volgend weekend een absolute topwedstrijd uit bij Liverpool (16 oktober, 17.30 uur). Southampton staat thuis tegenover West Ham United op speeldag 11 (16 oktober, 15.00 uur).