vrijdag, mei 3, 2024
HomeBasketballLudwigsburg op koers voor kwartfinales

Ludwigsburg op koers voor kwartfinales

De MHP Riesen Ludwigsburg hebben een goede kans om de kwartfinales van de FIBA Basketball Champions League te bereiken. De club uit de Duitse Basketball League versloeg woensdag thuis JDA Dijon 71:59 (25:32)

Dit betekent dat Ludwigsburg, net als Telekom Baskets Bonn, een record heeft van drie overwinningen en één nederlaag in hun tussenronde groep, terwijl Dijon en Galatasaray Istanbul slechts één wedstrijd hebben gewonnen. De beste twee teams plaatsen zich voor de kwartfinales van de Europa Cup.

Ludwigsburg kende een valse start: na vier minuten hadden ze slechts twee punten gescoord, maar hadden ze al vijf keer balverlies geleden. De thuisploeg kwam in het spel met succesvolle driepunters en stond na het eerste kwart slechts 13:16 achter. De Zwaben raakten de draad volledig kwijt in de tweede periode, gaven 16 turnovers toe bij de rust en konden niet klagen over een achterstand van 25:32.

Ludwigsburg kwam voor het eerst in een ritme in de derde periode en maakte kort voor het einde van het kwart gelijk, waardoor het 43:43 werd. Ludwigsburg nam voor het eerst sinds het einde van het eerste kwart de leiding met nog zes minuten te spelen, en produceerde een 9:0 run om het momentum te grijpen. Ludwigsburgs topscorer Jayvon Graves (20 punten) bekroonde zijn prestatie met een spectaculaire slam-dunk met nog twee minuten te spelen om de stand op 64:55 te brengen.