zondag, april 28, 2024
HomeChampions LeagueLeipzig worstelt met slechte beslissing - Brahim Diaz scoort droomdoelpunt

Leipzig worstelt met slechte beslissing – Brahim Diaz scoort droomdoelpunt

Leipzig heeft de eerste etappe van de Champions League ronde van 16 met 0:1 verloren van Real Madrid. Een vermijdbare nederlaag, want RB had een aantal goede kansen – en worstelde met een vroege verkeerde beslissing

De wedstrijd begon ogenschijnlijk perfect voor Leipzig, want al na drie minuten kopte Sesko de bal binnen. Maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Het ging niet om de doelpuntenmaker, die duidelijk niet buitenspel stond, maar om Henrichs. Hij stond buitenspel en had doelman Lunin gehinderd in de ogen van de scheidsrechters. Een verkeerde beslissing, want de speler van Leipzig had geen overtreding gemaakt.

Een vervelend begin voor RB, dat zich niet uit het veld liet slaan en gewoon doorging: Sesko wist Lunin eerst niet te verslaan (10e) en tien minuten later de bal in het zijnet te werken. Real stond aanvankelijk compact en wachtte op tegenaanvallen, die aanvankelijk helemaal niet lukten. Al met al was het niet de eerste helft van de witten en waren ze nauwelijks gevaarlijk in de aanval. Na een goede eerste 20 minuten slaagde de ploeg uit de Bundesliga er echter ook niet in om meer kansen te creëren naarmate de wedstrijd vorderde. Daardoor gingen de ploegen doelpuntloos de rust in.

Droomdoelpunt van Brahim Diaz

Dat was het einde van het slotoffensief van de thuisploeg en ze hadden geluk dat Joselu er niet helemaal aan het einde (90+4) 2-0 van maakte. Het resultaat was een 1-0 nederlaag voor de ploeg van Rose, die het zaterdagavond in de topper in de Bundesliga opnieuw moet opnemen tegen Borussia Mönchengladbach (18.30 uur). De volgende dag ontvangt Madrid zijn ‘kleine’ rivalen Rayo Vallecano (14.00 uur). De tweede etappe vindt plaats in het Bernabeu op 6 maart (21.00 uur).