vrijdag, mei 3, 2024
HomeSerie AKoopmeiners treedt in voetsporen van Sneijder: Atalanta heeft geen problemen met Genoa

Atalanta Bergamo maakte een einde aan hun lange droogte na vijf winstloze Serie A-wedstrijden op rij door Sampdoria Genoa overtuigend met 4-0 te verslaan. Koopmeiners’ dubbel viel in het bijzonder op.

De spelers van Bergamo namen vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen, begonnen hoog en lieten de bezoekers uit Genua nauwelijks van hun eigen helft komen. Atalanta was vooral gevaarlijk aan de rechterkant.

Kort na het eerste tamelijk ongevaarlijke schot van de Roon (5e), luidde de bel al vroeg: Na een voorzet van Freuler knalde Pasalic, die de tijdens de warming-up geblesseerd geraakte Malinovskyi had vervangen, met een vliegende kopbal in het doel voor 1:0 (6e). Daarna leek Sampdoria nog onzekerder, de bezoekers slaagden in geen enkele zet, Atalanta controleerde het spel volledig.

De 2:0 in de 29e minuut was dan ook verdiend: Na een onnauwkeurige opruiming door Genoa’s doelman Falcone was Pessina het snelst en schoof de tweede bal rechtstreeks in de loop van Koopmeiners. De 24-jarige Nederlander, die in de zomer van 2021 overkwam van Alkmaar, hield het hoofd koel bij de één-op-één en tikte de bal in de linkerbenedenhoek.

Genoa nog steeds kansloos

Na de pauze veranderde de krachtsverhouding ook niet, Bergamo bleef druk uitoefenen. Een prachtig schot van Boga werd slechts gered door Falcone, die met een geweldige redding de bal rond de paal kaatste. Even later hadden de Genuezen hun eerste goede fase van de wedstrijd en brachten Caputo enkele malen in gevaarlijke situaties. De Lombarden reageerden ijskoud: Koopmeiners hamerde de bal onder de lat na een assist van invaller Miranchuk en zorgde zo voor de beslissing (61). Het tweede doelpunt voor de 24-jarige, die de eerste Nederlandse brace in de Serie A werd sinds Sneijder in april 2012.

Miranchuk doet er het deksel op

Daarna ging het over tot de orde van de dag, maar kort voor het einde had Italanta er nog één in de pijlen: Joker Miranchuk trok vanaf de rechtervleugel naar binnen in de stijl van Robben en gaf Falcano geen kans met zijn afwerking in de rechterhoek (86e). De wedstrijd eindigde met een verdiende 4:0, Atalanta beëindigde hun vijf wedstrijden durende reeks zonder overwinning in de competitie en verstevigde hun 5e plaats voor Roma.