vrijdag, april 26, 2024
HomePremier LeagueJorginho's penalty is genoeg voor zwak Chelsea om te winnen

Jorginho’s penalty is genoeg voor zwak Chelsea om te winnen

Chelsea FC is het nieuwe Premier League seizoen begonnen met een uitoverwinning. Tegen ex-trainer Lampard en Everton FC was een penalty genoeg om een wisselvallig optreden af te sluiten met drie punten

Tegen zijn voormalige club stelde Everton-coach Frank Lampard twee Burnley-aanwinsten, McNeil en Tarkowski, op. Bij Chelsea van Thomas Tuchel stond Sterling, een van de weinige aanwinsten van de zomer, in de basis naast international Havertz, en begon Koulibaly, een andere aankoop, in de verdediging. Werner, aan de andere kant, was niet in de ploeg, de aanvaller ontbrak door een blessure.

De openingsfase werd overschaduwd door de ernstige blessure van Godfrey. De verdediger moest minutenlang behandeld worden en werd op een brancard van het veld gehaald (18e). The Toffees kregen daarna hun eerste goede kans via Tarkowski, maar Mendy maakte een duikende redding (24e). Chelsea, aan de andere kant, had het moeilijk en, ondanks dat het de wedstrijd controleerde, slaagde het er niet in om gevaarlijke afrondingen te maken en kwam herhaaldelijk in gevaarlijke tegenaanvallen terecht die de gastheren niet wisten te benutten.

Toen de Blues een kans kregen, lag de bal in het net: Sterling pareerde een schot van Kanté vanaf de rand van het strafschopgebied, dat Pickford voorlangs liet stuiteren (43e). De nieuwkomer bij Manchester City stond echter buitenspel toen hij schoot en het doelpunt werd afgekeurd. Even later lukte het wel: in de negen minuten blessuretijd haalde Doucouré Chilwell neer in het strafschopgebied, en Jorginho schoof de terechte penalty kalm in het net (45:+9).

Alli mist de 1:1

In de slotminuten zette Chelsea’s nieuwe aanwinst Cucurella de wedstrijd op scherp door Sterling voor het doel te zetten na een één-twee. Zijn schot van dichtbij werd gered door Everton’s linksback Mykolenko (83e). In de tien minuten blessuretijd waren de Toffees niet bij machte om de voorsprong van de Blues af te schudden. Zo was aan het eind van een gemêleerde wedstrijd de 1-0 overwinning van de Tuchel-elf overeind gebleven.

Op de tweede speeldag wacht Everton FC op Aston Villa (zaterdag, 15.30 uur). Chelsea FC ontvangt Tottenham Hotspur op zondag (17.30 uur).