zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketball"Je moet meer leveren": Bayern steelt wedstrijd één in Bonn

“Je moet meer leveren”: Bayern steelt wedstrijd één in Bonn

De Beiernaren wonnen wedstrijd één van de halve finalereeks van de BBL play-offs in de Telekom Baskets Bonn uiteindelijk duidelijk met 80:68 en stalen daarmee het thuisvoordeel van de Rijnlanders.

FC Bayern München heeft de eerste halve finale van de play-offs bij Telekom Baskets Bonn gewonnen. De titelkandidaat won zaterdagavond met 80-68 (33-35) bij de runners-up van de hoofdronde na een sterke tweede helft en neemt de leiding in de best-of-five serie. De tweede van vijf mogelijke wedstrijden vindt maandag (20:30/Sport1 en MagentaSport) opnieuw plaats in Bonn.

“Je moet je weg vinden in de serie, dat hebben we vandaag pas in de tweede helft gedaan,” vertelde bezoekerscoach Andrea Trinchieri aan MagentaSport. “Het is nu 1-0, niet meer, niet minder. Bonn zal sterk terugkomen, dus we moeten ons niveau spel na spel verhogen.” Bonn coach Tuomas Iisalo zag “niet de beste wedstrijd” van zijn ploeg, “tegen een van de topploegen in Europa moet je meer leveren. We hebben 48 uur om oplossingen te vinden.”

Beide ploegen hadden in de beginfase verrassend veel moeite om überhaupt tot scoren te komen. Bonn scoorde pas na vier minuten zijn eerste punt op een vrije worp, terwijl Bayern zes punten wist te scoren. Tegen het einde van het eerste kwart waren de teams nauwkeuriger geworden. De gasten wonnen de eerste periode met 19:18.

Jackson-Cartwright maakt “slechts” 14 punten

Bonn draaide wat lange tijd een gelijkopgaande wedstrijd was geweest (35:33) tegen de pauze om, hoewel Peter Jackson-Cartwright, die in de kwartfinale tegen Hamburg had uitgeblonken, nog niet in topvorm was. De Amerikaans-Amerikaan, die werd verkozen tot beste speler van de Bundesliga, scoorde 14 punten.

In de tweede helft toonde Bayern dan hun kracht. Onder aanvoering van Ognjen Jaramaz en Vladimir Lucic nam de ploeg van coach Andrea Trinchieri na 30 minuten een 59-51 voorsprong. De kwartfinalisten van de Euroleague lieten zich deze voorsprong niet ontnemen en boekten hun eerste overwinning. De beste scorer was Bavaria’s Lucic met 19 punten.