maandag, april 29, 2024
HomeChampions LeagueIcardi schittert met droomdoelpunt en late assist: Galatasaray wint 3:2

Icardi schittert met droomdoelpunt en late assist: Galatasaray wint 3:2

Galatasaray Istanbul kwam ondanks hun grotere spelinzicht en visuele superioriteit bijna niet verder dan een gelijkspel bij Molde FK, maar toen leidde Icardi de Turken naar een late overwinning.
In Istanbul is het verlangen naar Europese voetbalfestivals groot. Dat is een van de redenen waarom Galatasaray deze zomer diep in de buidel tastte en Icardi definitief contracteerde. De Argentijn was verantwoordelijk voor het mooiste doelpunt van de avond in de play-off eerste leg bij Molde FK.

In de 29e minuut rondde hij een bal van Akgün op de rechter vijfhoek af met een prachtige volley in de verre hoek. Het was zijn 200e doelpunt op clubniveau (124 voor Inter Milan, 38 voor Paris St. Germain, 27 voor Galatasaray, 11 voor Sampdoria Genoa).

De Noren hadden de leiding genomen na een kopbal van Ellingsen uit een corner in de 8e minuut, waarna de centrale verdediger in de 25e minuut een directe vrije trap van Sergio Oliveira van binnen de muur in zijn eigen doel kopte.

Molde countert na rust

De Leeuwen van de Bosporus waren de betere ploeg, ze hadden meer van het spel en meer kansen, maar waren niet altijd consequent in hun afwerking. De straf hiervoor kwam na rust, toen Knudtzon ontsnapte over de rechterflank en met een lange voorzet Haugen vond. Haugen was hem dankbaar en scoorde de veelgeprezen 2:2 (56.).

De Noorse ‘no names’ bleken een harde noot om te kraken, verdedigend hield Molde stand en via tegenaanvallen straalde het herhaaldelijk gevaar uit. Istanbul coach Okan Buruk kon niet tevreden zijn met de prestaties van zijn team, dat vaak te veel ruimte in het centrum liet en niet altijd de juiste ideeën had bij het vooruit spelen.

Demirbay komt op, een andere joker beslist

Met een 3:2 overwinning in de bagage reizen de Turken nu naar huis, waar ze over een week de groepsfase kunnen en willen halen. De aftrap is volgende week dinsdag op Rams Park om 21.00 uur.