maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueHet doelpunt van Gordon is genoeg: Newcastle verslaat zwak Man United

Het doelpunt van Gordon is genoeg: Newcastle verslaat zwak Man United

Newcastle United heeft zaterdagavond het achtervolgingsduel tegen Manchester United gewonnen en de Rode Duivels ingehaald op de ranglijst. Gordon maakte het beslissende doelpunt voor de Magpies

Newcastle United-trainer Eddie Howe begon de thuiswedstrijd tegen Manchester United met dezelfde basiself als in het 1-1 gelijkspel bij Paris St Germain. Voor de derde wedstrijd op rij bracht de 46-jarige geen wijzigingen aan in zijn basisopstelling.

Voor Erik ten Hag en zijn Rode Duivels begon het zaterdag wat stroef. De bezoekers uit Manchester, die van de week met 3-3 gelijk speelden bij Galatasaray Istanbul, moesten vanwege de weersomstandigheden overstappen van het vliegtuig op de bus. Lindelöf, Amrabat, Antony en Höjlund, die werden vervangen door Diogo Dalot, Mainoo, Rashford en Martial, waren aan boord maar stonden dit keer niet vanaf het begin op het veld.

Newcastle slaagt er ook niet in de lat te raken

De wissel van Höjlund naar Martial in het centrum van de aanval van de bezoekers wierp vooralsnog niet echt vruchten af, want de Fransman kwam in de eerste helft nauwelijks in actie. In plaats daarvan was het de thuisploeg die al vroeg het tempo dicteerde en Man United herhaaldelijk in de problemen bracht.

Na drie veelbelovende kansen in een paar minuten tijd (17e, 18e en 20e) miste Newcastle-aanvoerder Trippier in de 39e minuut de beste kans van de wedstrijd tot nu toe. De directe vrije trap van de rechtsback vanaf een meter of 18 belandde op de lat en behoedde de Red Devils voor een achterstand.

Kort voor rust voerden de gastheren de druk weer op, maar ze waren opnieuw niet bij machte om de alerte Maguire te kloppen (44 en 45 minuten). De bezoekers gingen de rust in met een doelpuntloos gelijkspel en geen klachten van de bezoekers, die slechts één keer echte aanvallende dreiging creëerden via Garnacho (11).

Gordon schiet van dichtbij binnen

Het beeld veranderde niet na de herstart. Newcastle bleef domineren en nam in de 55e minuut verdiend de leiding. Een lage voorzet van Trippier hoefde door Gordon bij de tweede paal alleen maar in het doel van Man United te worden gekopt. Erik ten Hag reageerde op de achterstand met een dubbele wissel: Höjlund en Antony kwamen erin voor Martial en Rashford (61′).

Ook in de daaropvolgende periode lukte het de Red Devils niet veel, wat vooral te wijten was aan slechte passing in de laatste driehoek. Man United bleef aanvallende dreiging ontberen en de bezoekers hadden geluk dat Wan-Bissaka een schot van Isak vlak voor de doellijn uit het doel kon houden (78′).

Helaas voor de Magpies moesten ze in de 86e minuut een blessuregerelateerde wissel toepassen, nadat doelman Pope geblesseerd was geraakt door een afstandschot van Reguilon (82). Zowel de wissel van de keeper als de negen minuten rust die volgden, waren niet genoeg om de Magpies uit koers te brengen. De 1:0 overwinning tegen het zwakke en veel te ongevaarlijke Rode Duivels was uiteindelijk helemaal op zijn plaats

Er is weinig tijd voor beide ploegen om even op adem te komen. Donderdag gaan de Magpies op bezoek bij Everton FC (20.30 uur). De Rode Duivels ontvangen Chelsea FC op woensdag om 21.00 uur