maandag, april 29, 2024
HomeBasketballHeat startopstelling historisch zwak: Celtics maken weer gelijk

Heat startopstelling historisch zwak: Celtics maken weer gelijk

De Boston Celtics hebben in de play-offs gelijkgespeeld tegen Miami. De startopstelling van de Heat zorgde voor een historische

Op maandag (plaatselijke tijd) boekte de ploeg uit Massachusetts een duidelijke 102:82 (57:33) thuisoverwinning. De Celtics zetten al vroeg koers naar de overwinning. De reeks staat nu op 2-2 en Miami speelt woensdag (plaatselijke tijd) de vijfde van zeven wedstrijden in de strijd om een plaats in de NBA Finals.
De gastheren openden de wedstrijd met een 26:4 run. Na het eerste kwart leidden de Celtics met 18 punten verschil. Jayson Tatum was bijzonder goed in vorm: de topscorer van Boston scoorde 24 van zijn in totaal 31 punten in de eerste helft en voldeed daarmee voor het eerst in deze reeks aan de in hem gestelde verwachtingen. Na de pauze breidden de Celtics hun voorsprong uit tot soms wel 32 punten.

“We zijn teruggekomen van ons vorige verlies. We waren vastbesloten om weer beter te spelen, want we wisten ook hoe belangrijk een overwinning in deze wedstrijd voor ons is. Nu zijn we klaar voor game vijf, “Tatum aangekondigd.

Spoelstra: “Ze sprongen over ons heen”

Daniel Theis van

Boston kwam van de bank en scoorde vier punten en pakte drie rebounds in negen minuten actie. Vreemd: De vijf spelers in de startopstelling van de Heat waren samen goed voor slechts 18 punten. Sinds de beginopstellingen in de NBA in het seizoen 1970/71 statistisch werden vastgelegd, is dit het laagste aantal punten gescoord door een eerste vijf in de geschiedenis van de play-offs.

Heat-coach Erik Spoelstra vatte de wedstrijd dan ook teleurgesteld samen: “Ze sprongen over ons heen. Maar meer dan wat ook, onze aanvallende zwakte in het begin deed ons pijn. We speelden niet geconcentreerd genoeg. “